ALPINA B6 BiTurbo Gran Coupé uitgelekt

ALPINA B6 BiTurbo Gran Coupé uitgelekt

1 1730

Weg verassing van ALPINA. Op de afgelopen Autosalon van Genève was het ze nog gelukt om ons compleet te overrompelen met de  XD3, dat gaat ze op de IAA niet lukken. We weten dat daar de nieuwe ALPINA B6 BiTurbo Gran Coupé (F06) komt te staan. 

De auto is gespot tijdens testwerk door de heren uit Buchloe. Dus het geheim is naar buiten. De nieuwe luxe vierdeurs coupé van ALPINA krijgt dus zijn debuut op de IAA in Frankfurt dit jaar, maar zal pas vanaf het voorjaar in 2014 ook daadwerkelijk te koop zijn. De techniek zal grotendeels overeenkomen met de ALPINA B5, B6 Coupé en Cabrio en de B7. Dus een 540 pk sterke BiTurbo V8 en een acht-trapsautomaat. waarschijnlijk leverbaar met achter-en vierwielaandrijving.

2014-BMW-B6-BiTurbo-Gran-Coupe-Alpina-33-640x426

Onbegrenst

Het alternatief voor de BMW M6 Gran Coupé uit het kleine plaatsje Buchloe zal nog luxer aangekleed worden dan de versie uit München. ALPINA kennende komen er geen twee gelijke B6 Gran Coupé’s op de weg. Het onderstel zal naar traditie tegen perfectie aan zitten. Zowel op sportief vlak als op comfort. De topsnelheid wordt uiteraard niet begrensd en zit rond de 320 km/h.

Optisch past ALPINA de gebruikelijke extra aerodynamische hulpmiddelen toe en monteren ze gigantische ALPINA 20 spaaks velgen. Het geheel wordt afgemaakt door een setje Akrapovič uitlaten.

2014-BMW-B6-BiTurbo-Gran-Coupe-Alpina-23-640x426

Bron: Carscoops.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter