Bang & Olufsen Surround Sound System in de BMW 6 Serie

Bang & Olufsen Surround Sound System in de BMW 6 Serie

3 2443

De nieuwe BMW 6 Serie Coupé kan worden uitgerust met het innovatieve Bang & Olufsen High End Surround Sound System. Zo versmelten optimaal luistergenot en maximaal rijplezier tot een unieke ervaring.  

De muziekinstallatie die Bang & Olufsen speciaal voor de nieuwe BMW 6-serie Coupé ontwikkelden telt zestien actieve luidsprekers en heeft een totaal vermogen van 1.200 Watt. Voor een homogene luidsprekeropstelling zijn alle van de in totaal zeven tweeters aan een middentoon luidspreker gekoppeld. En om ook een goed en strak laag te bieden zijn de subwoofers onder de voorstoelen direct tegen het chassis van de 6-serie gemonteerd.

Gepatenteerde design
Bang & Olufsen staat bekend om hun architectonisch ontworpen producten. Zo heeft ook het hifisysteem voor de 6-serie Coupé een uniek design, door BMW zelfs gepatenteerd. Het ontwerp beschikt over een aantal bijzondere features zoals de Floating Frame aluminiumcovers. Door de speciale montage worden de covers van het frame gescheiden, waardoor de illusie ontstaat dat de luidsprekercovers in de lucht zweven. Vervolgens zijn er in deze ruimte tussen de cover en het frame kleine LED’s geïnstalleerd die, zodra het systeem wordt ingeschakeld, de cockpit op een subtiele wijze verlichten. Midden op het dashboard komt een luidsprekercover geluidloos  omhoog. Vervolgens komt een grote “acoustic lens” tevoorschijn en tegelijkertijd gaan de geïntegreerde LED-lampjes branden – een proces dat Bang & Olufsen Light Orchestration noemt.

Klankfeatures
Het ontwerp zou tevens vibraties vanuit de subwoofer elimineren waardoor het geluid nog zuiverder is. De gepatenteerde Acoustic Lens Technology van Bang & Olufsen zorgt voor een 180 graden horizontale geluidsverspreiding. Hierdoor wordt de akoestiek, ongeacht de positie van de luisteraar ten opzichte van de luidspreker, geoptimaliseerd. De cover van de akoestische lens is met een extra middentoon luidspreker uitgerust. Dit zorgt voor een evenwichtige geluidsverspreiding in de cockpit. Daarnaast is de installatie voorzien van het zogeheten Dynamic Road Noise Compensation, een functie dat het geluid voortdurend aan de omstandigheden buiten de auto aanpast en filtert om het hoge klankniveau te garanderen. Twee geluidsmodi (Studio en Expanded) zijn toegevoegd om een weergave te bereiken zoals de artiest die heeft bedoeld. BMW TV heeft nu twee filmpjes vrijgegeven waarop het systeem en de ontwikkeling ervan door de designers en ingenieurs van B&O en BMW uitgelegd wordt.

Bron: B&O en BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 COMMENTAAR

  1. Hier word je dus heel erg hebberig van. Begrijp ik het nou goed dat dit systeem ‘tegen-geluid’ geeft om rijgeluiden en wind geruis tegen te gaan, zelfs als de radio uit staat?

  2. Nee. Alleen als het er inderdaad weergave van geluid is. Dus puur om invloed van buitenaf op je favoriete muziekstuk te compenseren. De nieuwe M5 heeft juist het omgekeerde. Afhankelijk van hoe de auto gebruikt wordt worden er “rij-en motor” geluiden in het interieur gebracht.

  3. Aha. Dat van die M5 wist ik niet (wel erg artificieel voor een sportwagen). Misschien eens de moeite om daar een filmpje van te posten?

Laat een reactie achter