BMW fabriek in Leipzig aan de windmolens

BMW fabriek in Leipzig aan de windmolens

BMW probeert zo milieuvriendelijk mogelijk te produceren. Dit telt mee met de algehele CO2 produktie van alle produkten. En aangezien de i8 en de i3 in de fabriek in Leipzig zullen worden gebouwd is BMW druk bezig met het energiebewust maken van deze fabriek.

Men wil, voordat de produktie van deze carbonauto’s begint in de herfst van 2013, vier grote windmolens gaan plaatsen. Deze zullen het complete complex gaan voorzien van groene stroom. BMW zit nu aan tafel met de autoriteiten, maar ze gaan ervan uit dat dit alleen nog maar een formaliteit is.

Leipzig loopt al jaren voorop als het om milieuvriendelijk produceren gaat. Het is de bedoeling dat de produktie van de elektro modellen met 100% geregenereerde energie plaatsvind. In de toekomst moet bij het produceren van de E-voertuigen 70% water en 50% energie minder worden gebruikt dan bij de huidige gangbare modellen.

Dit jaar moeten er in Leipzig meer dan 200.000 eenheden worden gebouwd. Dagelijks rollen hier 750 auto’s van de band. Over de geplande capaciteit inclusief de i modellen wil BMW nog niets kwijt. Dr Norbert Reithofer heeft al aangekondigd dat er ruimte is voor meer i modellen. Denk aan de i4 of i5. In Leipzig is daar genoeg ruimte voor. Van het 214 hectare grote fabrieksterein is nog maar de helft bezet. Daar komen dan nog de produktiehallen voor de elektro voertuigen bij. De bouw daarvan begint deze maand.

(Bron: Automobilwoche)

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 COMMENTAAR

  1. Die zonne panelen komen uit Dresden. Duitsland is de grootste fabrikant van premium zonnepanelen ter wereld!

Laat een reactie achter