BMW i3 en i8 bij ‘Mobility of the future’ evenement in Rotterdam

BMW i3 en i8 bij ‘Mobility of the future’ evenement in Rotterdam

0 2216

Voor het eerst zijn de BMW i3 en i8 Concept  in Nederland. Deze twee bijzondere concept cars van BMW beleefden in  september 2011, tijdens de Internationale Autoshow IAA in Frankfurt  hun première. De concept cars zullen na Rotterdam andere  wereldsteden aandoen.

De BMW i3 en i8 Concept zijn de eerste  auto’s van BMW i die daadwerkelijk in productie gaan, de BMW i3  komt in 2013 op de markt en de BMW i8 kort daarop. De auto’s  zijn in Nederland van 31 januari tot en met 4 februari en spelen de hoofdrol in het ‘Mobilitiy of the future’  evenement in Rotterdam. Dr. Norbert Reithofer, de bestuursvoorzitter  van BMW Group AG, komt speciaal naar Nederland om dit evenement te openen. De BMW i3 Concept is een volledig elektrisch aangedreven auto, die  emissievrije mobiliteit in stedelijke gebieden mogelijk maakt. De BMW  i8 Concept is een rasechte sportauto, die van hybridetechniek  gebruikmaakt om sportieve prestaties met lage emissies te combineren.

BMW i

BMW i staat voor een totaal nieuwe kijk op individuele mobiliteit.  Het BMW i-project is ontstaan uit een streven naar duurzaamheid, dat  bij BMW Group al in de jaren zeventig is ingezet. De laatste decennia  is duurzaamheid volledig ingebed in de strategie van BMW Group, zowel  op milieutechnisch, economisch als op sociaal gebied. BMW Group stond  in 2011 immers niet zomaar voor de zevende keer op rij bovenaan de  ranglijst van de Dow Jones Sustainability Indexes, waarmee BMW zich  het duurzaamste bedrijf in de automotive sector mag noemen.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10234

1 7288

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter