BMW RLL Team 3e en 4e op Mosport

0 1632

Ondanks een stop and go straf voor beide M3’s van het RLL Team tijdens de American Le Mans Series op Mosport (Canada) zijn de wagens toch nog als 3e en 4e gefinished. Hiermee behouden ze in ieder geval nog de leiding bij het constructeurs, het rijders en het merk kampioenschap.

Beide auto’s, nummer 55 en 56, startten vanaf de eerste rij na een perfecte kwalificatie. de BMW M3 GT met startnummer 56 van Joey Hand pakte de leiding en hield dit 30 ronden vol terwijl de BMW M3 GT met nummer 56 (Bill Auberlen) er met minder dan drie seconden op de 3e plek achteraan reed. In ronde 31 gingen beide auto’s de pit in voor brandstof en banden, maar een te trage stop voor nr. 56 zorgde ervoor dat Hand achter Auberlen kwam. Terwijl hij de pitstraat uitreed raakte hij een achterligger, waardoor Hand een stop and go straf te pakken had. Op dat moment pakte Auberlen de 2e positie en kwam Hand op de 8e plaats te liggen.

Na een uur moesten beide auto’s weer een pitstop maken. Dirk Werner nam het soeltje van de M3 (nr. 55) over en pakte de leiding. Helaas raakte ook hij een auto uit een langzamere klasse en kreeg ook een stop and go. Hierbij raakte hij 2 positie’s kwijt om als 3e te eindigen.

Dirk Müller nam de andere BMW over en kwam nog tot een 3e plek in het veld, maar finishde uiteindelijk als 4e.

De volgende race op 6 augustus plaatsvinden op de Mid-Ohio Sports Car Course. Dit wordt dan de 5e ronde van de ALMS 2011.

Bron: BMW Motorsport