De nieuwe BMW M4 Cabrio

De nieuwe BMW M4 Cabrio

0 2523

BMW presenteert de vijfde generatie van zijn middelgrote sportieve cabriolet:de nieuwe BMW M4 Cabrio. Deze zet met zijn 317 kW (431 pk) sterke zescilinder M Power TwinPower Turbo-motor nieuwe maatstaven op het gebied van vermogen en trekkracht. Mede dankzij het gebruik van lichtgewicht materialen als aluminium en CFRP (met kunststof versterkt koolstofvezel), is de nieuwkomer 60 kilo lichter dan zijn voorganger en zuiniger.

Dankzij karakteristieke stylingelementen is hij direct herkenbaar als BMW M. De vormgeving is gestroomlijnd en straalt sportiviteit uit. De solide en functionele hardtop is elektrisch te bedienen. De nieuwe BMW M4 Cabrio staat dit najaar bij de Nederlandse BMW dealers.

P90144820

Net als de BMW 4 Serie Cabrio is de BMW M4 Cabrio voorzien van een driedelige, elektrisch inklapbare hardtop. Ten opzichte van zijn voorganger, de BMW M3 Cabrio, is de hardtop aanzienlijk verbeterd op het gebied van functionaliteit. In 20 seconden is het dak te openen en verandert de auto van een coupé in een elegante cabriolet. De hardtop is bovendien te bedienen tot een snelheid van 18 km/u. De inhoud van de bagageruimte bedraagt 370 liter met het dak gesloten. Als het dak in de bagageruimte is opgevouwen, is er 220 liter voorhanden.

BMW M-stijlelementen

De BMW M4 Cabrio is direct herkenbaar als lid van de BMW M-familie. Zijn krachtige uitstraling komt tot uiting dankzij de typische BMW M-stijlelementen, zoals de drie grote luchtinlaten, de dubbele ronde koplampen met LED-verlichting, de powerdome in de motorkap, oogstrelende buitenspiegels en de zwarte BMW M-grille. Hetzelfde geldt voor de nieuw vormgegeven BMW M-design kieuwen in de flanken, de Air Curtains en de Air Breathers achter de verbrede wielkasten, die de luchtweerstand verminderen.

P90144797

BMW M Power TwinPower Turbo

De volledig nieuw ontwikkelde 3,0-liter BMW M TwinPower Turbo-motor is identiek aan die in de nieuwe BMW M3 Sedan en de BMW M4  Coupé, die onlangs debuteerden. De hoogtoerige zescilinder-in-lijn levert een maximumvermogen van 317 kW (431 pk) bij 5.390-7.000 toeren per minuut. Dat is meer dan de BMW M3 Cabrio met V8-motor. Het koppel is met circa 40 procent toegenomen tot 550 Nm. Met de optionele M Double Clutch Drivelogic zevenversnellingsbak met launch control accelereert de BMW M4 Cabrio binnen 4,4 seconden van 0-100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u.

Zoals ook in de BMW M3 Sedan en de BMW M4 Coupé duidelijk werd, laat de BMW M TwinPower Turbo motor bescheiden verbruikscijfers noteren. Het gemiddelde brandstofverbruik van de  BMW M4 Cabrio is vastgesteld op 9,1 l/100 km (213 gram CO2) voor de versie met handmatig te bedienen transmissie. In combinatie met de BMW M Double Clutch-transmissie daalt het verbruik tot 8,7 l/100 km met een CO2-emissie van 203 g/km. BMW M TwinPower Turbo motor voldoet bovendien aan de Euro 6-emissienorm.

Active M Differential

De superieure rijeigenschappen van de BMW M4 Cabrio zijn mede te danken aan het standaard gemonteerde Active M Differential. Dit elektronisch aangestuurde limited-slip differentieel optimaliseert tractie en stabiliteit. In de M Dynamic Mode – een functie van het Dynamic Stability Control-systeem (DSC) – heeft de BMW M4 Cabrio een zeer dynamisch karakter en laat het DSC wielslip toe om driften met de auto mogelijk te maken. Het systeem grijpt echter bij de limiet nog wel in, tenzij DSC volledig is uitgeschakeld.

Lichtgewichtconstructie

Een andere belangrijke eigenschap van de toonaangevende rijkwaliteiten is het lage gewicht van de auto. Dankzij het veelvuldige gebruik van lichtgewichtmaterialen, onder meer aluminium en met koolstofvezel versterkt kunststof (CFRP) weegt de BMW M4 Cabrio slechts 1.750 kilogram. Dat is zo’n 60 kilo minder dan zijn voorganger. Door toepassing van delen vervaardigd uit met koolstofvezel versterkt kunststof is ook een optimale stijfheid bereikt, wat de veiligheid en het stuurgedrag verder optimaliseert.

P90144807

Omvangrijke uitrusting

BMW levert de BMW M4 Cabrio uitsluitend met een zeer omvangrijke standaarduitrusting. Onder meer het navigatiesysteem Professional, inclusief ConnectedDrive Services, BMW TeleServices en het Harman Kardon Surround Sound System zijn standaard. Hetzelfde geldt voor adaptieve LED-koplampen, Park Distance Control, automatisch inklapbare en dimmende buitenspiegels, Emergency call, uitgebreide Bluetooth-telefoonvoorbereiding, elektrisch verstelbare en verwarmbare sportstoelen en een alarmsysteem klasse 3. De BMW M compound-remmen zorgen voor een indrukwekkende stopkracht. BMW M carbon-keramische remschijven zijn optioneel.

Bron: BMW Group Nederland

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14373

2 10208

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter