De nieuwe BMW X5 M en BMW X6 M

De nieuwe BMW X5 M en BMW X6 M

4 1949

Topprestaties en efficiency komen samen in de nieuwe BMW X5 M en BMW X6 M. De 4,4-liter BMW M TwinPower Turbo V8-motor in deze modellen levert 4 procent meer vermogen, 10 procent meer koppel en laat tegelijk een tot 20 procent lager brandstofverbruik noteren. Het is de krachtigste V8 die BMW ooit in een vierwielaangedreven model heeft geleverd. Dat resulteert in sensationele prestaties, waaronder een acceleratie van 0 tot 100 km/uur in slechts 4,2 seconden. Dynamische BMW M Design-componenten en een achttraps BMW M Steptronic-automaat completeren de uitrusting van deze M-modellen.

Een exclusieve en krachtige uitstraling, een lichtvoetig weggedrag en praktische bruikbaarheid vormen de succesvolle pijlers van de BMW X-familie. De M-versies leggen de lat zeer hoog op het gebied van sportiviteit en prestaties. Dat bleek al in 2009, toen BMW de BMW X5 M (F85) en de BMW X6 M (F86) aan het BMW M-productportfolio toevoegde. Nu presenteert BMW de nieuwe generatie van deze ultieme Sports Activity Vehicle en Sports Activity Coupé op basis van de jongste versies van de BMW X5 en de BMW X6. Voor de sportieve designelementen en de innovatieve technologie is de expertise van BMW M GmbH benut, wat resulteert in toonaangevende dynamiek, maar ook in relatief gunstige verbruikscijfers.

BMW M TwinPower Turbo motor.

De BMW X5 M en BMW X6 M worden aangedreven door een nieuwe BMW M TwinPower V8 met een cilinderinhoud van 4,4 liter. De krachtbron is voorzien van twee TwinScroll-turbo’s, die zijn geïntegreerd in een tussen de cilinderbanken geplaatst uitlaatspruitstuk. Deze constructie zorgt voor een snelle respons van de turbo’s bij lage toerentallen. Samen met VALVETRONIC en High Precision directe brandstofinjectie wordt hiermee een topvermogen bereikt van 423 kW (575 pk) tussen 6.000 en 6.500 t/min. Dat is 4 procent meer dan het vermogen van de vorige BMW X5 M en BMW X6 M.

Het maximumkoppel is met 70 Nm toegenomen tot 750 Nm; een winst van 10 procent. De grote trekkracht is beschikbaar over een zeer breed toerengebied, namelijk tussen de 2.200 en 5.000 t/min. Tegelijkertijd ligt het gemiddelde brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van de nieuwe BMW X5 M en BMW X6 M maar liefst 20 procent lager dan voorheen. Het verbruik is gedaald van 13,9 naar 11,1 l/100 km en de CO2-emissie ligt nu op 258 g/km.

Krachtig design en exlusieve uitrusting.

De nieuwe BMW X5 M en BMW X6 M ogen daadkrachtig en stoer, omdat de carrosserie volledig in één kleur is uitgevoerd. Ook de M-bumper met grotere luchtinlaten en de verbrede dorpels dragen bij aan het indrukwekkende voorkomen. Andere elementen zijn de door M Design geaccentueerde luchtinlaten en de speciale buitenspiegels. De achterzijde wordt gekenmerkt door een M-uitlaat met vier eindpijpen. De BMW X6 M is uitgerust met een exclusieve M Design-dakspoiler. De lichtmetalen 20-inch M Design-wielen maken het beeld compleet. Als optie zijn gesmede lichtmetalen 21-inch wielen leverbaar.

P90166903

Het interieur wordt gekenmerkt door diverse sportieve features, exclusieve materialen en sublieme afwerking. Opvallende elementen zijn onder meer het instrumentenpaneel, het met leder beklede M Sportstuur, de aluminium schakelpeddels en de speciale schakelhendel van M Design. Ook de elektrisch verstelbare M sportstoelen zijn uniek voor de BMW X5 M en BMW X6 M, evenals de M Design-voetsteun. De optionele Head-Up Display biedt enkele extra features, waaronder toerental en versnelling- en schakelindicatie. Verder zijn er unieke opties, zoals een volledig in Merino-leder uitgevoerd interieur, multifunctionele M-stoelen en twee nieuwe M-lakkleuren: Donington Grau metallic en Long Beach Blau metallic.

De BMW X5 M en X6 M staan vanaf april 2015 in de showroom, de prijzen worden medio november bekend gemaakt.

Bron: BMW Group Nederland

VERGELIJKBARE ARTIKELS

4 COMMENTAAR

Laat een reactie achter