Opnieuw overwinning voor BMW in de DTM

Opnieuw overwinning voor BMW in de DTM

0 2423

BMW kon op de Red Bull Ring in Oostenrijk niet beter van start gaan. Gisteren pakte DTM-kampioen Bruno Spengler de pole position met in zijn kielzog Rookie Marco Wittmann in de Ice Watch BMW M3 DTM. 

Racedag op Spielberg: Wittmann wordt bij de start al gelijk ingehaald door Mortara in de Audi, maar Spengler loopt gelijk uit. Tomczyk wordt geraakt door Wickens en heeft hierdoor lichte schade. Farfus ligt vierde achter Wittmann. Tomczyk heeft een aantal plaatsen goedgemaakt maar heeft wel moeite om de top vier bij te houden. In ronde drie kann Marco Wittmann zijn startpositie weer terugpakken. Hierdoor heeft Mortara gelijk Augusto Farfus op z’n achterbumper zitten. De BMW van Tomczyk zijkt heel onrustig in de achterzijde over het circuit te gaan. Heeft hij toch last van de schade? Timo Scheider heeft veel moeite om hem voorbij te komen ondanks de DRS die hij kan gebruiken. maar het lukt hem uiteindelijk wel Wickens probeert mee te gaan maar dat lukt hem niet. Hij verliest zelfs nog een plekje.

dtm-red-bull-ring-2013-17

Ondertussen verliest Bruno Spengler snel tijd op de jonge Marco Wittmann die ontketent lijkt met behulp van de DRS vleugel. Bruno moet gelijk in het begin van de race al trappen wat hij waard is. Paffet drukt Tomczyk van de baan door het grind waardoor hij terugzakt naar plek tien. Martin klaagt bij het team dat zijn auto niet “fahrbar” is.

Pitfout

En dan gaat het mis voor Joey Hand. Hij verliest zijn linker voorwiel. Vanuit de pits wordt hem gevraagd om de auto veilig ergens neer te zetten zodat er geen Safety car nodig is. Die zou natuurlijk de voorsprong van de andere BMW’s teniet doen. Duidelijk een fout tijdens de pitstop.

Tomczyk wordt in ronde 14 hard van de baan gereden door de Mercedes van Mehri en beland in de vangrail. Hij rijdt door, maar zijn race is gereden. Mehri krijgt nog 10 seconden stop en go straf. Volgens Tomczyk uiteraard veel te weinig. Glock (Deutsche Post BMW) gaat ondertussen aan Andy Priaulx voorbij en zet de achtervolging in op Molino. Werner gaat ook aan Priaulx voorbij. Andy moet nog wisselen op de zachte, snellere banden. Trouwens de hele top acht moet nog wisselen na 19 van de 47 ronden. Farfus gaat de pits in en komt achter Glock, die ontketent is, weer op de baan. Timo is op dit moment de snelste man.

dtm-spielberg-2013-

Nummer twee Wittmann gaat naar binnen en geeft zijn plekhje op voor vers rubber. Ook hij komt achter Glock op de baan en raakt direct in gevecht met Mortara. Hij laat hem echter staan. Maar niet zonder elkaarte raken. Hierdoor heeft Mortara schade opgelopen en moet hij de pits in. Krijgt Marco hier een straf voor? Glock is bloedje snel onderweg en maakt zelfs kans op de overwinning als hij dit kan volhouden. Werner gaat Farfus voorbij die Rockenfeller vlak achter zich heeft. Bruno Spengler krijgt de opdracht meer gas te geven om de voorsprong op Glock uit te kunnen bouwen. Hij kan op dit moment geen veilige stop maken. Ongelofelijk hoe Glock onderweg is. Vanaf positie twaalf gestart en nu uiticht op de zege.

Glock voorbij aan Spengler?

Timo krijgt te horen dat zijn rondetijden sneller zijn dan de 5 mensen voor hem, die bovendien allemaal nog moeten stoppen voor banden. Dan de stop van Spengler in 3,3 seconden. Haalt Glock het? Nee!!! Spengler blijft voor hem. Timo in gevecht met Molina voor de vierde plek. Dat gaat bijna mis als hij buitenom met twee wielen op het gras wordt gedwongen. Maar het lukt hem wel. Kan Spengler sit volhouden. Hij staat nu op de, langzamere, hardere banden en Glock op de zachte. In ronde 30 geeft Martin Tomczyk het op en parkeert de BMW M3 in de box. De auto wilde niet wat hij wou. Nadat alle concurrenten gestopt zijn staat Bruno met de BMW Bank BMW M3 aan de leiding met Timo Glock achter hem. Wittmann vier en Werner vijfde. Farfus zit op zeven.

Glock komt weer binnen voor zijn tweede stop. Hij staat te lang stil en verliest twee seconden te veel. Nu staat hij ook op de harde banden. Kan hij die verloren tijd weer goedmaken? Hij komt als tiende op de baan. Nu moeten de anderen nog stoppen. Dirk Werner is ondertussen in een zwaar gevecht met Rockenfeller. Hij moet keihard werken om hem voor te blijven. Uiteindelijk lukt het Rockenfeller, maar niet gemakkelijk. Dirk Werner wordt gelijk binnen geroepen door het team. Weer een te lange stop. Daar hebben de BMW teams nog een beetje oefening nodig. Hij komt op de baan direct in een duwgevecht met Green en Ekstrom.

dtm-spielberg-2013

Voor Spengler gaat het lekker. Hij ligt op kop met ongeveer drie seconden voorsprong op Wittmann. Die in ronde 40 naar binnen gaat voor een perfecte stop bij het MTEC team. Glock zit nu pal achter Wittmann. En Bruno gaat naar binnen. Dit moet goed gaan. Perfect! Hij blijft virtueel voorop rijden. Rockenfeller zit er nog voor maar die moet nog een keer stoppen. Het zou dus wel een s een vol BMW podium kunnen worden. Spengler, Wittmann, Glock. Ekstrom wil aan Farfus voorbij Het gaat maar de onderdelen vliegen over het asfalt. Dit wordt nog even door de wedstrijdleiding bekeken. Hij krijgt geen straf.

Nog drie ronden. De DRS mag niet meer gebruikt worden. Bruno stevent af op een nieuwe overwinning voor het BMW Schnitzer team. Marco Wittmann gaat nog als een speer. Heel houden jongen. Gelukt: BMW 1, 2 en 3!!!! Spengler wint! Wittmann twee en Timo Glock geweldig derde!

Bron: ARD

Foto’s: speedmagazine.de

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14377

2 10213

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter