Elektrische BMW’s straks sneller op te laden

Elektrische BMW’s straks sneller op te laden

2 2139

Wat zijn de grootste nadelen van elektrisch rijden? Naast de (te) geringe actieradius wordt vaak de lange laadtijd genoemd. BMW wil hier iets aan doen. 

Communicatiechef voor BMW i auto’s, Weiland Bruch zegt dat BMW werkt aan een veel sneller DC (Direct Current) techniek, waarmee laadtijden niet in uren maar in minuten worden gemeten ten opzichte van de huidige AC (Alternating Current) techniek. “We komen binnenkort met een aankondiging,” aldus Bruch, waarbij hij niet ingaat op details.

i3

Bruch liet ook weten dat de elektrische BMW i3 de verwachtingen overtreft en klanten zeker zes maanden moeten wachten op hun bestelde auto. “We willen natuurlijk niet dat mensen vijf of zes maanden moeten wachten op hun auto’s. We denken dan ook na over het opvoeren van de productie,” zei Bruch. Op het moment produceert BMW 70 exemplaren per dag van de i3 in de fabriek in Leipzig.

Bron: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10210

1 7269

2 COMMENTAAR

  1. wat die laadtijd betreft….natuurlijk heel mooi om snel te laden,maar met de wallbox thuis heb ik er juist bewust voor gekozen niet te gaan voor de 32A maar de 16A te nemen ,want in combinatie met zonnepanelen( in mijn geval 42 stuks REC solar) geeft dit de meest rendabele oplossing voor het autarktische thuissysteem……..immers de auto staat altijd vol als je wilt vertrekken,wat ik me wel kan voorstellen is dat je tussen de oplader en de auto een soort supercapacitor plaatst waardoor je thuis ook met 50 of zelfs 100 kw kan laden… n.b. de benzine BMW zescilinder niet meer aangeraakt sinds de i3 24 december in huis kwam..dat zegt toch wel wat this car is marvallous!!

Laat een reactie achter