Er komt een opvolger van de BMW 1 M Coupé

Er komt een opvolger van de BMW 1 M Coupé

1 2259

Dr. Nitschke, directeur van BMW M, heeft in een interview met BMWblog.com te kennen gegeven dat er een opvolger gaat komen voor de BMW 1 M Coupé.

Op de vraag wat er geleerd is van het 1 M project en of er een opvolger komt antwoordde hij dat de 1 M Coupé op dit moment als een soort opvolger de M135i heeft. Voor BMW M is het M Performance programma een nieuwe categorie. Op dit moment is deze auto zeer succesvol terwijl het geen echte M auto is. Op dit moment wordt nagedacht wat de mogelijkheden zijn om weer een echte instap M model op de markt te brengen. Er is nog geen beslissing genomen, maar als het aan hem ligt komt er zeker een opvolger van de BMW 1 M Coupé. “Ik weet zeker dat we een opvolger gaan bouwen,” aldus Nitschke.

bmw-m4-concept2

xDrive

Verder in het interview verteld hij dat van de BMW M5 en M6 géén xDrive varianten komen. Deze auto’s zullen al snel 80-90 kg extra wegen en BMW M wil graag het gewicht van de auto’s zo laag mogelijk houden. daarbij sturen deze auto’s op dit moment al zo goed dat vierwielaandrijving daar niets meer aan kan toevoegen.

BMW M3 Coupé of M4

Er wordt ook gevraagd of de opvolger van de M3 Coupé (E92) nu M3 of M4 gaat heten. Hierbij bevestigd hij dat het definitief BMW M4 wordt. Over de motor wil hij nog niet veel kwijt, behalve dat het geen diesel met drie turbo’s wordt.

Het volledige interview kun je lezen op bmwblog.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 9472

2 8148

1 COMMENTAAR

  1. Goed nieuws: er komt een 1m van het nieuwe type.
    Slecht nieuws: de m3 aanduiding zal verdwijnen.

Laat een reactie achter