Geen overwinning RLL team

1 1554

De BMW M3 Gt met startnummer 56 en de coureurs Dirk Müller en Joey Hand heeft bij de eerste Baltimore Gran Prix de tweede plaats in de GT klasse gepakt.

Hiermee konden de twee de voorsprong in het ALMS kampioenschap weer iets verder uitbouwen. Ook in het constucteurs- en het rijders kampioenschap staan ze bovenaan. Gestart vanaf de derde positie legden de beide coureurs in de twee uur durende race op het nieuwe stratencircuit totaal 70 ronden af.

Voor de tweede M3 GT nummer 55, die gestart was vanaf de poleposition, liep het iets minder goed af. Dirk Werner en Bill Auberlen moesten hun leiding 40 minuten voor het einde van de wedstrijd afstaan door een mislukte inhaalaktie van een concurent. Hiermee kwam Bill Auberlen in een spin terecht. Hiervoor was de nummer 55 constant op positie één of twee onderweg geweest. Werner heeft de eerste 18 ronden voorop gelegen. EEn goed getimede pitstop vlak voo reen gele vlag bracht Auberlen op de perfecte positie weer op de baan om de eerste zege voor de nummer 55 binnen te halen. Na de spin viel het duo echter terug naar plaats acht. Ze wisten zich uiteindelijk naar de vijfde plek terug te vechten. Hiermee staan ze nu derde overal. De winst ging naar  Wolf Henzler met de Falken Tire Porsche 911 GT3 RSR.

De volgende ronde van de ALMS vindt plaats op 17 september op het legendarische Laguna Seca Raceway.