Komt er een SUV van Rolls-Royce?

Komt er een SUV van Rolls-Royce?

0 2382

Rolls-Royce gaat toch na of het een SUV zal ontwikkelen. Een jaar geleden wilde het merk er nog niet aan, nu ziet het een opkomend luxe-SUV segment waar wat te halen is. 

“We kunnen ons geen Rolls-Royce SUV voorstellen. We denken hier op dit moment niet eens over na”, zo vertelde een bron binnen het bedrijf een jaar geleden. Ze zijn echter over deze gedachte omgedraaid als een blad aan een boom. CEO Torsten Müller-Ötvös sprak met persbureau Bloomberg en zei: “We denken intensief na over het betreden van het SUV-segment.” Wat maakt het nu wel interessant?

Rolls-Royce-SUV

Aan de ene kant groeit de vraag naar SUV cross-overs wereldwijd. Aan de aanbodkant worden deze modellen steeds luxer. Concurrent Bentley gaf onlangs groen licht voor het op de markt brengen van de Exp 9 F. Ook de Maserati Levante is op komst en Lamborghini overweegt de Urus te ontwikkelen. Op de IAA autobeurs in Frankfurt staat momenteel de C-X17 conceptcar van Jaguar.

Müller-Ötvös zegt: “Het SUV-segment is erg interessant. Het is tijdens de crisis ontzettend stabiel gebleven en ik denk dat er een luxe-niche zal ontstaan.” Ontwerpers bij Rolls-Royce mogen nu een luxe-SUV schetsen. Wat daarmee gaat gebeuren ligt nog open. “We onderzoeken het maar er zijn nu nog geen plannen”, aldus de CEO.

Bron: Caradvise.com

Impressie: carmagazine.co.uk

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter