Meer beelden en video van testwerk Olympische vlam door BMW

Meer beelden en video van testwerk Olympische vlam door BMW

1 1463

Een paar dagen geleden berichtten wij over het testwerk dat BMW heeft uitgevoerd op de Olympische fakkel om er voor te zorgen dat deze niet uitgaat tijdens de reis van Olympia naat London.

Nu hebben we er ook foto’s en een video van. Dit testwerk gebeurde in BMW Group’s state-of-the-art Energy and Environmental Test Centre (ETC) in München. In dit testcentrum met windkanaal zijn allerlei weersomstandigheden na te bootsen. In dit ETC, die normaal wordt gebruikt om de prestaties van de BMW Group voertuigen te onderzoeken door middel van drie windtunnels en twee klimatologische testkamers, is in staat om vijandige omgevingen uit de hele wereld na te bootsen in een enkel laboratorium. Met een temperatuurbereik van -20 graden C tot +55 graden C, kan BMW de arctische toendra en de Sahara nabootsen, terwijl de windsnelheden tot 280 km/h die worden geproduceerd groter zijn dan in de meeste orkanen. De faciliteit kan ook een hoogte van 4.200 meter boven de zeespiegel kopiëren, vier keer de hoogte van de Ben Nevis, de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk.

BMW, als de Official Automotive Partner of the London 2012 Olympic  and Paralympic Games, was de natuurlijke locatie voor een op maat gemaakt aantal tests die zijn ontwikkeld door LOCOG en de technische partner van de Olympische fakkel, Tecosim. De fakkel doorstond een ​​aantal extreme weersomstandigheden op de BMW fabriek. Hij weerstond temperaturen van -5 C tot +40 C, +50 mp/h windvlagen, sneeuw die de voorkant van de toorts inpakte en slagregen. Maar de vlam bleef branden.

Als onderdeel van haar partnership met de Londense Olympische Spelen van 2012, zal BMW Group fakkeldragers aanbieden vanuit hun klanten-, dealer-, personeelsbestand. Maar ook liefdadigheid wordt niet vergeten. De Olympische fakkeltocht begint zijn 70 daagse tour op 19 mei, waarbij 8000 fakkeldragers hem zullen meedragen.

Bron: BMW UK

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter