Meer details BMW/TomTom navigatiesysteem

Meer details BMW/TomTom navigatiesysteem

1 3700

Van de week hadden we een bericht geplaatst dat BMW een samenwerking aangaat met TomTom. Hoe die er uit ging zien was nog niet geheel bekend. Nu hebben we iets meer details.

Deze naderhand inbouwsysteem wordt alleen aangeboden op de vorige BMW 3 serie (E9x), de BMW Z4 (E89), de BMW X1 (E84), beide generaties BMW X3 (E83 en F25) en beide 1 Series (E81/2/7/8 en F20/F21). Voorwaarde is wel dat er nog geen boordmonitor is ingebouwd vanaf fabriek. Het TomTom GO Live systeem gaat bij BMW als “Navigation Portable HD Traffic” door het leven.

De aanwijzingen komen bij de BMW’s vanaf bouwjaar 2007 rechtstreeks uit de originele luidsprekers. het invoeren van een bestemming kan door middel van spraaksturing worden uitgevoerd. Via de bluetooth is het systeem ook te gebruiken als handsfreeset voor de mobiele telefoon.

Als extra’s beschikt het systeem over TomTom’s Real Time Traffic Information-Service TomTom Live, de IQ Routes waarbij andere mensen routes hebben doorgegeven en kaartmateriaal van 45 Europese landen.

De inbouw bij de BMW dealer duurt ongeveer een uur en de prijs zal rond de € 370,- zijn zonder inbouw. Resultaat: een kabelvrij modern navigatiesysteem met een 5” groot touchscreen scherm dat altijd is voorzien van het meest actuele kaartmateriaal. Binnenkort hopen we foto’s te krijgen van het ingebouwde systeem.

Bron: BMW

Foto: TomTom

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10213

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter