Nederlands hoop voor vierde BMW DTM team

Nederlands hoop voor vierde BMW DTM team

1 1702

Het debuutjaar voor BMW in de DTM gaat ze goed af. BMW is echter nog in de minderheid met zes auto’s op de startgrid. Daar willen ze voor seizoen 2013 graag verandering in brengen.

Maar welk team zou dat kunnen worden en welke coureurs trek je dan aan. Ga je voor de man die het meeste geld meeneemt of voor het grootste talent? Om volgend jaar met een nieuw BMW DTM team aan de start te verschijnen zijn er twee gegadigden. Als eerste het Vita4one team die al met een BMW Z4 al uiterst succesvol meestrijden in het GT1 kampioenschap.Maar ook het ROAL Motorsport team van Roberto Ravaglia, waar ook Tom Coronel voor rijdt in de WTCC, heeft grote interesse getoont in de BMW M3 DTM. Er is echter maar plaats voor één extra BMW team.

Dan de rijders. Voor de race op Zandvoort xal een Nederlandse coureur een enorme boost betekenen. ,,Ook DTM promotor ITR zou graag weer een Nederlandse coureur in de DTM zien in plaats van bijvoorbeeld vijf Engelsen zoals nu het geval is, maar BMW, Mercedes en Audi maken helaas zelf hun keuzes”, beseft circuitdirecteur Eric Weijers. In 2002 en 2003 trok de DTM, toen Christian Albers nog reed kwamen er 78.000 toeschiuwers naar het duinencircuit. Dit jaar waren er dat precies 37.001.

Er gaan een aantal namen rond van Nederlanders die graag in de DTM zouden willen meestrijden. Als eerste dus Christian Albers. Hij had gehoopt dit jaar al voor BMW te kunnen rijden, maar dat stoeltje werd vergeven aan de Amerikaan Joey Hand. Maar Albers is er op gebrand om volgend jaar wel te kunnen rijden. Als tweede Renger van der Zande. Vorig jaar kon hij met een Mercedes Jahreswagen nog goed meekomen in het veld. Voor dit jaar waren helaas zijn broekzakken iets te ondiep. Hij weet dat hij sneller kan rijden dan de helft van de huidige coureurs. Daarom is hij zeer gemotiveerd om terug te keren en een nieuw BMW team zou dan mooi uitkomen. De derde Nederlander die graag DTM zou rijden is Yelmer Buurman. Yelmer maakt op dit moment , naast zijn Duitse teamgenoot Michael Bartels, furore in het GT1 kampioenschap voor het Vita4one-team. En zoals vermeld is Vita4one de belangrijkste gegadigde om het vierde BMW DTM team te worden. Dus dat zou een mooie kans voor Yelmer kunen betekenen.

Al met al is er hoop voor de Nederlanders in de DTM voor het komende jaar. En een vierde BMW team maakt de kans voor het merk om DTM kapioen te worden in hun tweede jaar ook een stuk groter.

Bron: telegraaf

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14376

2 10210

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter