Nieuwe fabriek in Brazilië en BMW 320i ActiveFlex

Nieuwe fabriek in Brazilië en BMW 320i ActiveFlex

0 2767

BMW is al een tijdje bezig om in Brazilië auto’s te gaan produceren. Dit gaat nu definitief door. De eerste schop is ceremonieel de grond ingegaan op de plek waar de nieuwe fabriek gaat komen. 

De fabriek komt in Araquari, Santa Catarina en zal zich vanaf de herfst van 2014 bezighouden met carrosseriebouw en assemblage. Ook komt er een compleet nieuwe en moderne lakstraat die ruim aan de laatste milieueisen voldoet. Op jaarbasis wil BMW in Araquari 30.000 auto’s bouwen. Het gaat om onder meer de MINI Countryman, de BMW 1 Serie, de BMW 3 Serie Sedan, de X1 en de X3 voor de lokale markt. Door de opening van deze productiefaciliteit ontloopt BMW ook diverse importkosten en belastingen in het Zuid Amerikaanse land.

P90140978

BMW investeert de komende jaren 200 miljoen euro in de Braziliaanse productiefaciliteit. Door de nieuwe fabriek komen er 1.300 arbeidsplaatsen bij in Brazilië. Het Duitse autoconcern bouwde nog niet eerder auto’s in Zuid-Amerika. Door de nieuwe fabriek bouwt BMW voortaan op vier continenten auto’s. Er zijn inclusief de productiefaciliteit in Araquari in totaal 29 BMW-fabrieken wereldwijd.

BMW 320i ActiveFlex

BMW greep deze ceremonie ook aan om de nieuwe BMW 320i ActiveFlex te introduceren. Deze 3 Serie heeft een wereldprimeur aan boord. Dit is de eerste turbomotor met directe inspuiting die geschikt is voor zowel ethanol als benzine. Deze innovatieve combinatie van de BMW TwinPower Turbo en de BMW ActiveFlex technologie is exclusief ontwikkeld voor de Braziliaanse markt.

P90140980

Bron: BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10213
video

2 4453

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter