Reparatie McLaren F1 van Mr Bean dure aangelegenheid

Reparatie McLaren F1 van Mr Bean dure aangelegenheid

0 2296

Rowan Atkinson heeft omgerekend ruim een miljoen euro betaald voor de reparatie van zijn McLaren F1. gelukkig is hij goed verzekerd. De acteur, die bekend werd door onder andere Mr. Bean, crashte in 2011 met zijn McLaren, waarbij hij lichtgewond raakte aan zijn schouder. 

Het duurde daarnaast meer dan een jaar voor de zeldzame bolide helemaal gerepareerd was en zeker 900.000 pond. Een van de oorzaken daarvan was dat een groot gedeelte van de Britse supercar uit koolstofvezels bestaat. Alleen al een schade taxatie kostte al weken.

121452791_381839c

“Koolstofvezel wordt toegepast op alle moderne superauto’s zoals Lamborghini’s en de meeste Ferrari’s”, legt een Ben Stagg, woordvoerder van verzekeraar RK Harrison, uit. “Het kleinste mankement aan koolstofvezel betekent meteen een hoop reparatiewerk.” Deze ongebruikelijke schadeafhandeling, één van de grootste autoschade zaken in Groot Brittanië, staat uitvoerig beschreven in het Engelse Classic & Sports Car magazine.

car_crash_rowan_atkinsons_mclaren_f1_02

De 58-jarige Atkinson raakte in augustus 2011 met zijn McLaren van de weg. Hij raakte een boom en een lantaarnpaal, waarna de auto in brand vloog. De meeste mensen die zo’n supercar bezitten gebruiken hem nauwelijks, maar Rowan rijdt er graag en veel mee. “It depresses me when great cars are hidden away,” zegt hij. “It’s a crime not to use it.”

Bron: the Times

Bron:

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter