Wisselend resultaat voor BMW DTM race in Spielberg

Wisselend resultaat voor BMW DTM race in Spielberg

1 1459

De Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg was het decor van de vierde race in de DTM. BMW had het zwaar. Maar de rest van het veld ook.

Naast Mortara op de eerste startrij stond de klassementsaanvoerder in de DTM, Mercedes-Benz-coureur Gary Paffett. Op de tweede rij stonden  Audi-coureur Mattias Ekström en titelverdediger Martin Tomczyk als beste BMW-rijder. Na de start gaat het er gelijk hard aan toe. Door buiten de baan raken van een Mercedes komt Safety car na eerste ronde op de baan. Deze gaat bij de vijfde ronde weer naar binnen. Veel duw en trekwerk. Werner krijgt een tik van achter waardoor zijn linker achterwiel aanloopt en hij moet opgeven. Priaulx krijgt ineens een Mercedes voor zich die de baan weer op schiet na een uitstapje. Hierdoor raakt zijn M3 DTM zwaar beschadigd. Ook hij kan helaas niet verder. Tomczyk krijgt na veel duw en trekwerk positie drie in handen. De één na de andere auto zit met schade. Ook Bruno Spengler wordt constant aangereden en geduwd. Het lijkt wel of ze het op hem gemunt hebben. De vonken springen onder de auto uit. Hopelijk kan hij de race uitrijden. Farfus kan redelijk schadevrij doorrijden.

De pitstops verlopen soepel. Mortara rijdt op kop met de Audi. Ook na de pitstops. Tomczyk zit op een keurige derde stek achter Paffet. Hij volgt op korte afstand van de beide kemphanen. Ondertussen is de helft van de wedstrijd al achter de rug. Helaas kan Spengler door de ellende in de eerste ronden niet lekker meedoen. Hij gaat rond op positie 13. In zwaar gevecht met Frey in de Audi en Wickens in de MB. Tomzcyk pakt door een snelle pitstop de tweede plek. Paffet was in gevecht met Mortara. Tomczyk plaatste de BMW echter precies tussen de twee heren. Spannend. Houdt hij dit vol? Er wordt tussen de drie mannen veel contact gemaakt. Als het materiaal maar heel blijft. Farfus blijft ondertussen lang buiten. Hij wacht met de tweede pitstop.

Spengler komt binnen met nog 14 ronden te gaan en  stapt noodgedwongen uit de BMW M3 DTM. De schade uit het begin van de race is te groot en de auto rijdt niet lekker. Hij heeft het geprobeerd om door te rijden maar het was niet te doen. Farfus valt door de tweede stop terug naar de tiende plek. Joey Hand heeft geluk dat hij niet uit de baan getikt wordt door een Audi. Hij zit in gevecht met Rockenfeller en Filipe Albuquerque. Rockenfeller drukt hem samen met Albuquerque aan de kant en Hand gaat naar positie negen. Hand geeft het niet op en probeert de Audi rijders nog in een foutje te drukken. Audi pakt de eerste zege dit seizoen met Mortara achter het stuur. BMW finished als tweede met Martin Tomnzcyk. Paffet wordt derde.

Bron: RTL 7

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14376

2 10210

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter