WNF kiest voor duurzame BMW i3

WNF kiest voor duurzame BMW i3

1 1941

Mede vanwege de duurzame ontwikkeling, de productie en de recycling van de auto neemt binnenkort het Wereld Natuur Fonds een BMW i3 in ontvangst. ,,Zeker in een dichtbevolkt land als het onze is elektrisch rijden voor iedereen een reële optie. Het is schoon, stil en ook winterse kou is geen enkel probleem. En wat minstens zo belangrijk is: met de BMW i3 laten we zien dat elektrisch rijden comfortabel en cool is.” Aldus de directeur Wereld Natuur Fonds, Johan van de Gronden die binnenkort de bruikleenauto in ontvangst neemt. 

De BMW i3 is het eerste grotendeels van carbon gemaakte model van het nieuwe submerk BMW i dat zich volledig richt op duurzame mobiliteit. Voorafgaand aan de productie zijn ruim 31 miljoen elektrische testkilometers gereden door bedrijven en particulieren. Deze kennis is gebruikt tijdens de ontwikkeling van de BMW i3.  Het afgelopen jaar heeft naast onder andere ABN AMRO, Siemens en KPN ook het Wereld Natuur Fonds meegedaan aan een testperiode ‘elektrisch rijden’ van BMW met de BMW ActiveE. Mede vanwege de duurzame ontwikkeling, de productie en de recycling van de auto neemt binnenkort het Wereld Natuur Fonds een BMW i3 in ontvangst. ,,Zeker in een dichtbevolkt land als het onze is elektrisch rijden voor iedereen een reële optie. Het is schoon, stil en ook winterse kou is geen enkel probleem. En wat minstens zo belangrijk is: met de BMW i3 laten we zien dat elektrisch rijden comfortabel en cool is.” Aldus de directeur Wereld Natuur Fonds, Johan van de Gronden die binnenkort de bruikleenauto in ontvangst neemt.

P90139159

Zowel de aandrijflijn, de elektromotor -125 kW (170 pk) en 250 Nm – en de voertuigarchitectuur zijn in eigen huis ontwikkeld. De BMW i3 is gemaakt van duurzame en gerecyclede materialen. Zo is het interieur voor 25% uit recyclebare ruwe materialen en gerecyclede kunststoffen gefabriceerd. Bestaan de stoelen voor 100% uit gerecycled polyester, waarvan 34% uit PET-flessen. En is het exterieur voor 25% gemaakt uit gerecyclede kunststoffen. Bij de productie wordt zo’n 50 procent minder energie en 70 procent minder water verbruikt dan gemiddeld bij de andere BMW modellen. De CO2-uitstoot over de gehele levenscyclus van de BMW i3 is 30% lager. Indien de auto volledig op duurzame stroom rijdt loopt dit zelfs op tot 50%. De elektrische BMW i3 is ISO gecertificeerd (14040/14044) voor zijn ecologische voetafdruk en staat vanaf 16 november bij de BMW i agent.

P90136094

Producten en diensten van BMW i worden aangeboden via een multi-verkoopkanaal, bestaande uit erkende BMW i agenten, een Customer Interaction Center (CIC) en een online platform. De verkoopkanalen zijn volledig met elkaar verbonden, zodat klanten in elk deel van het aankoopproces kunnen bepalen welk kanaal ze gebruiken.
De BMW i3 staat per 16 november bij de BMW i agent voor een prijs van 35.500 euro. Met ‘range extender’ komt de prijs op 39.990 euro. Het leasetarief is 599 euro per maand (ex. BTW), op basis van Full Operational Lease, een looptijd van 48 maanden en een kilometrage van 15.000 per jaar.

Bron: BMW Nederland

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10213

1 7273

1 COMMENTAAR

  1. Laten ze verdomme eerst de betalende klanten eens uitleveren voordat ze bruikleen autos gaan dumpen!
    Die van mij kost verdomme 52000 zuurbetaalde euris en ik zit verdomme nog steeds in onzekerheid wanneer hij definitief geleverd gaat worden….

Laat een reactie achter