Alex Zanardi test voor ROAL in BMW Z4 GT3

Alex Zanardi test voor ROAL in BMW Z4 GT3

0 2016
ROAL Motorsport heeft aangekondigd een derde BMW Z4 GT3 in te zetten voor de Blancpain Sprint Series op 21 april. Het team, onder leiding van Roberto Ravaglia, wil met de jonge Italianen Stefano Colombo en David Fumanelli meestrijden om podiumplaatsen. ROAL Motorsport maakte eerder bekend twee BMW Z4 GT3’s in te zetten voor de Blancpain Endurance Series.

De Blancpain Sprint Series zijn de opvolger voor het FIA GT kampioenschap wat afgelopen jaar nieuw leven werd ingeblazen. Het formaat van het kampioenschap blijft ongewijzigd. Twee wedstrijden per weekend, elk met een duur van zestig minuten. De 23 jarige Stefano Colombo is al drie jaar actief voor het team en won in 2012 het Italiaanse GT kampioenschap. De 21 jarige David Fumanelli was eerder actief in de GP3 klasse en debuteert dit seizoen in een GT bolide. ROAL Motorsport brengt daarnaast twee soortgelijke BMW’s aan de start in de Blancpain Endurance Series. Een wagen is bestemd voor Alex Zanardi, de andere wagen wordt bemand door Michela Cerruti, Stefano Comandini en Eugenio Amos.

P90144223

Alex Zanardi is zich aan het voorbereiden en heeft uitgebreid getest met de nieuwe auto. Er is de afgelopen dagen flink getest in Italië op het „Autodromo Vallelunga“ bij Rome (IT). Er werden diverse gewijzigde componenten op de BMW Z4 GT3 getest, maar ook de aanpassingen die nodig zijn voor Alex, die geen benen meer heeft na een ernstig ongeluk tijdens de Indycar in 2001. Ook de afstellingen aan de auto zijn deze week al onder de loep genomen om goed voorbereid aan de start te kunnen verschijnen. Helaas zette Zanardi, op de laatste dag, de Z4 GT3 onder natte omstandigheden toch even naast de baan.

Bron: BMW Motorsport

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14380

2 10217

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter