Algemeen klassement na de 5e etappe van Dakar: MINI 1,2 en 3.

Algemeen klassement na de 5e etappe van Dakar: MINI 1,2 en 3.

0 1800
Update 06-01-12.
Etappe 6 gaat niet door
 
De zesde etappe van de Dakar 2012, die voor vrijdag op het programma stond, gaat niet door. De organisatie van de Dakar heeft de etappe afgelast in verband met sneeuw op de Andes.
 
Vanwege de sneeuw en regen zagen de Chileense autoriteiten zich al genoodzaakt de grens bij de Paso de San Francisco te sluiten. Die pas bereikt een maximale hoogte van 4700 meter. Door de slechte weersomstandigheden is de te nemen route de laatste uren erg slecht begaanbaar geworden. Om de veiligheid te garanderen, heeft de organisatie besloten dat alle voertuigen morgen in konvooi naar het volgende bivak te zullen rijden. De route zal daarbij anders zijn dan gepland.
 

Je kunt zeggen wat je wil, maar dat de Dakar 2012 saai is in ieder geval niet. MINI maakte vandaag weer een superdag mee.  Krzysztof Holowczyc pakte de overwinning met de MINI ALL4 Racing van het Team X-Raid. In het algemeen klassement staan de MINI’s op positie 1,2 en 3.

Door heftige regenval in de provincies La Rioja en Catamarca  was het parcours vandaag aangepast. De start van de etappe is op het 24 kilometer-punt gezet. Hiermee is de afstand die de deelnemers moeten afleggen, met een totaal van 153 kilometer, dus een stuk korter geworden. De Liaison is echter nog steeds 246 kilometer. Hierdoor vertrokken de auto’s ook een half uur later dan gepland.

Stéphane Peterhansel vertrok vandaag met zijn MINI als eerste om 6:45 locale tijd. De finish is in Fiambala. Op deze etappe veel witte duinen. Voor veel deelnemers loodzwaar. Nasser Al-Attiyah had bij WP1 al de snelste tijd genoteerd. Hij was als 13de gestart en 1.39′ sneller dan Krzysztof Holowzyc. Rond half 4 heeft Giniel de Villiers, de nummer twee in het autoklassement, zo’n tien minuten verloren nadat hij in de duinen heeft vastgestaan met de Toyota.

Al-Attiyah had echter geen fijne dag. Na dat hij de hele tijd de snelste was is hij vlak na CP2 stil komen te staan. Probleem was koelvloeistof lekkage. Dit heeft hem zeker een paar minuten gekost. De Pool Krzysztof Holowczyc heeft vandaag de tijd van Peterhansel met 3.52′ verbetert en pakte de snelste tijd voor etappe 5. Hiermee klimt hij weer in het klassement naar de tweede plek. Nani Roma staat keurig op de derde positie met de MINI ALL4 racing. De MINI’s deden het vandaag weer uitstekend met vijf auto’s in de top zes.

De BMW’s gaan ook beter. Met vandaag een 17e plek voor Garafulic en een 20e voor Schott. Heymann kwam op de 28e positie binnen en Beaupre op nummer 36. Alleen de Fransman Bernard viel tegen. Hij kon niet verder komen dan de 39e tijd. Beste BMW X3 CC in het algemeen klassement is die van Garafulic op de 15e plek.

Team X-Raid heeft een video over deze 5e etappe van de Dakar 2012.

 Hier nog een video van Team X-Raid over de afgelaste 6e etappe.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14392

2 10233

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter