BMW als eerste in Nederland met standaard Emergency Call

BMW als eerste in Nederland met standaard Emergency Call

3 1353

BMW gaat nieuwe auto’s vanaf maart standaard uitrusten met Emergency Call, te beginnen met Nederland.

Emergency Call (eCall) is vanaf 2015 verplicht voor alle nieuwe auto’s binnen Europa. Nederland is voor BMW het eerste land ter wereld waarin het systeem standaard wordt. Het systeem omvat zowel een handmatige als automatische noodoproep. Als eerste worden de nieuwe BMW 3 Serie, 6 Serie, Z4 en X1 voorzien van het systeem, waarna vanaf juni de rest van het BMW modellengamma volgt. Naast eCall omvat het standaard ConnectedDrive pakket ook BMW TeleServices, waarmee de auto zelf contact kan maken met de BMW dealer voor onderhoudsbehoefte.

P0049520

Met eCall kan bij een noodsituatie via een druk op de knop of automatisch uitgaand signaal politie, brandweer en/of een ambulance worden opgeroepen. In de branche is discussie ontstaan waar de eCall en de aanvullende diensten die van dezelfde techniek gebruik maken terechtkomen. Zo kunnen BMW TeleServices alleen ontvangen worden door BMW-Dealers en niet door universele garagebedrijven.

De noodoproep eCall maakt deel uit van BMW ConnectedDrive, het complete netwerk van te personaliseren diensten voor meer veiligheid, infotainment en gemak in de auto. Via innovatieve en deels online systemen verbindt het de bestuurder met de auto en de omgeving. BMW ConnectedDrive biedt de inzittenden naast eCall vanaf dit voorjaar ook standaard BMW TeleServices. Dit systeem zorgt ervoor dat de auto zelf – afhankelijk van het rijgedrag – de servicebehoefte door kan geven aan de BMW dealer. Zo is de dealer bijvoorbeeld bij een servicebeurt vooraf al beter geïnformeerd over wat er moet gebeuren en dat bespaart de klant tijd. Bij een storing kan de dealer ook op afstand zien wat er met de auto mankeert en kan de klant telefonisch worden geïnformeerd en mogelijk zelfs geholpen worden. Uiteraard is het altijd aan de klant om ervoor te kiezen de verbinding met de dealer tot stand te brengen.

 
 
 
 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 COMMENTAAR

  1. Nee ook als je geen telefoon had geactiveerd en zelfs als er geen telefoon aanwezig was werkte de sos knop en kreeg je direct 112 aan de lijn.

Laat een reactie achter