BMW Concept M135i 3 deurs op Genève

BMW Concept M135i 3 deurs op Genève

0 2077

Tegelijk met de wereldpremière van de eerste BMW M Performance auto’s, zal BMW ook een concept studie van een nieuwe model van deze nieuwe productcategorie tentoonstellen op de media dagen (6-7 maart, 2012) van de International Motor Show Genève dit jaar. De BMW Concept M135i.

De BMW Concept M135i maakt gebruik van het dynamische potentieel van de nieuwe BMW 1 Serie voor het concept van de eerste BMW M Performance auto met een zescilinder-in-lijn benzinemotor. Het carrosserie design van de BMW Concept M135i toont de jeugdige en sportieve looks van een BMW 1 Serie drie-deurs model (F21) aangevuld met de zo kenmerkende elementen van een BMW M Performance auto.

Met zijn sportieve uiterlijk, brengt de compacte driedeurs auto de typische kwaliteiten van de BMW Performance auto’s tot een ander voertuig segment. BMW M Performance auto’s bieden een ideale symbiose van uitstekende prestaties en dagelijkse bruikbaarheid. Met behulp van de expertise waarover de BMW M divisie beschikt door tientallen jaren van  motorsport-ervaring. Als gevolg daarvan beschikken BMW M Performance auto’s over aanmerkelijk toegenomen flexibiliteit,  goede beheersbare rijeigenschappen en een emotioneel design. Een blik op de BMW Concept M135i en de kwaliteiten van het M Performance gevoel zijn direct duidelijk.

Het gebruik van een zescilinder-in-lijn benzinemotor met M Performance Twin Power Turbo-technologie met een vermogen van meer dan 300 pk zorgt voor maximale dynamiek in het premium compact segment en in combinatie met achterwielaandrijving is deze concept uniek in deze klasse Dit zorgt voor een onovertroffen rijplezier die zo typisch is voor een BMW. Bovendien wordt de karakteristieke precisie van BMW M Performance auto’s verkregen door middel van model-specifieke ophanging technologie die een M-sport-remsysteem omvat en perfect is aangepast aan de hoogste road-prestaties. 18-inch M lichtmetalen met dubbele spaken zijn bovendien een aanvulling op het sportieve karakter van de concept-auto.

De voorbumper van de concept car heeft een typisch M-design. De grote luchtinlaten zijn ontworpen om de koeling van de krachtige motor, bijkomende componenten en de grotere remmen te waarborgen. De drie-dimensionaal ontworpen flappen aan de luchtinlaten geven indicatie van de betrokkenheid bij de autosport.  Desportieve aspiraties van de Concept M135i komen ook door de brede achterzijde tot uitdrukking. De achterbumper met de grijze diffusor waaruit de in donker chroom uitgevoerde dubbele uitlaat uit tevoorschijn komt. De buitenspiegels van de BMW Concept M135i zijn in Ferric Grey en de lijsten om de zijruiten zijn in BMW Individual High Gloss Shadow Line uitgevoerd.

In vergelijking met het silhouet van de vijfdeurs BMW 1 Serie heeft de driedeurs BMW Concept M135i een nog sportievere en elegantere verschijning. Aan de zijkant van de auto valt een volledig horizontale contour lijn in het gebied van de dorpels op. Een dynamisch oplopende karakter lijn symboliseert bij de BMW Concept M135i de drang om vooruit te gaan. De brede deuren zijn een verder kenmerk van het BMW Concept M135i ontwerp. Samen met de achterste zijruiten en de frameloze portierruiten accentueren zij het dynamisch gestrekte uiterlijk.

Dankzij een opvallend sportieve uiterlijk biedt de BMW Concept M135i aantrekkelijke perspectieven voor de verdere ontwikkeling van de BMW 1 Serie. Tegelijkertijd is er een duidelijk signaal gegeven voor de uitbreiding van de nieuwe producten van BMW M Performance auto’s.  De pre-serie concept-car BMW Concept M135i biedt een fascinerende kijk op een passend aanbod in het premium compact segment.

De wereldpremière van de BMW Concept M135i zal plaatsvinden op de Geneva Motor Show op dinsdag 6 maart in het kader van de BMW DTM presentatie. Op de tweede media-dag (woensdag 7 maart), zal het voertuig de hele dag op de BMW stand worden tentoongesteld.

Bron: BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10218

1 13571

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter