BMW ConnectedDrive: Automatisch rijden op de snelweg

BMW ConnectedDrive: Automatisch rijden op de snelweg

4 2381

BMW is druk bezig om het BMW ConnectedDrive concept verder uit te breiden. Maar wat kun je nog meer verzinnen? Nou. Automatisch rijden op de snelweg.

BMW ConnectedDrive loopt ver voorop met nieuwe systemen in de auto. Head-up display, internet, night vision enz. Nu is BMW weer bezig met iets nieuws. Automatisch rijden op de snelweg. De auto houdt met behulp van diverse sensoren, radars en camera’s de omgeving van de auto in de gaten en berekend razendsnel de mogelijkheden. De auto bestruurt zichzelf volledig. Haalt in waar het kan, blijft netjes rechts rijden en houdt zich aan de maximum snelheid. Zodra men weer van de snelweg afkomt moet de bestuurder het weer overnemen. Trouwens de bestuurder kan op elk gewenst moment natuurlijk ingrijpen.

Of we dit echt willen is de vraag, maar feit is wel dat zo op de snelweg rijden natuurlijk een uitermate ontspannende bezigheid is.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10228

4 COMMENTAAR

  1. Oneens. Een autobahn, een mooie strecke, ik wil alles zelf blijven doen. Cruise control is voor mij al meer dan voldoende. En als dit systeem op b wegen komt is het helemaal over en uit.

  2. Laat BMW eerst RTTI (Real Time Traffic Information) in Connected drive in Nederland activeren.

    In alle landen om ons heen werkt RTTI al, maar in BMW Nederland weet niet wanneer het in Nederland beschikbaar komt.

Laat een reactie achter