BMW en GM gaan samenwerken

BMW en GM gaan samenwerken

1 1197

GM-topman Dan Ackerson zegt in onderhandeling te zijn met BMW om brandstofceltechnologie uit te wisselen. De BMW ingenieurs zijn op dat gebied niet zover als GM. Ackerson zegt dat BMW daar niet voor hoeft te betalen omdat daar is inmiddels weer genoeg van is.

Wat wel interessant voor GM zou kunnen zijn is de dieseltechnologie van BMW. Vooral voor de nieuwe Cadillac ATS die GM ook in Europa wil gaan leveren. GM is niet van plan om zelf dieselmotoren te gaan ontwikkelen. ,,Als we een geschikte diesel hadden willen ontwikkelen voor de Europese markt, dan hadden we daar vijf jaar geleden mee moeten beginnen. En dat hebben we niet gedaan.” aldus de GM topman. De mogelijke samenwerking met BMW komt voort uit de bewustwording van GM dat het bedrijf niet door kan gaan alles zelf te ontwikkelen zoals in het verleden. “We zijn van huis uit ingenieurs die gek zijn op techniek en alles zelf willen maken, maar dat is in deze tijd niet meer realistisch. Je kunt veel beter partnerschappen aangaan met partijen met specifieke kennis. Dat werkt stukken efficiënter.” Een recent voorbeeld hiervan is de samenwerking met LG voor accu-ontwikkeling.

Bron: Autovisie

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10227

1 COMMENTAAR

  1. Die ATS gaat het never nooit niet redden op europese markt. BMW zou zich niet zo moeten verkopen. Ik dacht dat ze gingen samenwerking op het gebied van waterstof verbrandingsmotoren.

Laat een reactie achter