BMW en Toyota onderzoeken gezamenlijk lithium-ion batterij technologie

BMW en Toyota onderzoeken gezamenlijk lithium-ion batterij technologie

0 1464

Om grote stappen te kunnen maken in de elektrificering van het wagenpark is er een aanzienlijke verbetering in accu technieken nodig. BMW en Toyota gaan hierin samenwerken.

Op dit moment zijn de accu’s voor de elektromotoren nog relatief grote, dure en bijzonder ingewikkelde exemplaren. Betere accu’s kunnen dan ook een belangrijke overweging voor veel klanten in de aankoopbeslissing zijn. Zij kunnen dan profiteren van de lagere prijs, kortere oplaadtijd, grotere aktieradius, en betere verdraagzaamheid van temperatuurschommelingen.

BMW heeft nu de intentieverklaring, die in december 2011 afgesproken is met Toyota Motor Corporation en waarin een gezamenlijk onderzoeksproject werd besloten op het gebied van lithium-ion accu-technologie, in daden omgezet en een contract afgesloten met Toyota.

Als eerste willen de twee bedrijven de prestaties te verbeteren en de opslagcapaciteit van de batterij cellen verbeteren. Hiervoor dient dit te worden gewerkt met nieuwe combinaties van materialen voor de kathode, anode en elektrolyt van de cel.

Het contract tussen BMW en Toyota omvat ook de levering van efficiënte turbodieselmotoren aan de Japanse autofabrikant. De motoren met 1.6 en 2.0 liter worden gemonteerd in Toyota’s die verkocht zijn in Europa vanaf 2014. Voertuigen voor andere markten of van het premium merk Lexus krijgen de BMW motor niet.
 
Bron: BMW Group
 
 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10218

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter