BMW Group Design valt in de prijzen bij de 2011 GOOD DESIGNTM...

BMW Group Design valt in de prijzen bij de 2011 GOOD DESIGNTM Awards

0 1436

Niet minder dan zes BMW Group modellen hebben de prestigieuze 2011 GOOD DESIGNTM Award ontvangen: de BMW 6 Serie Cabrio, de BMW 6 Serie Coupe, de BMW 1 Serie M Coupe, de BMW ActiveE, en de twee motorfiets modellen BMW K 1600 GT / GTL samen met de BMW G650 GS.

De jaarlijkse GOOD DESIGNTM Award geldt als de meest belangrijke internationale onderscheiding op het gebied van product design. Dit jaar is wederom de uitstekende kwaliteit van de BMW Group Design geëerd. De prijs is toegekend op basis van de criteria van functionaliteit en esthetiek, zoals oorspronkelijk vastgesteld door de architekten Eero Saarinen en Ray Eames, en wordt nu aangevuld met een ecologische aspect voor een duurzaam ontwerp.

De nieuwe BMW 6 Serie Cabrio combineert een gestrekte motorkap, set-back passagierscompartiment, lange wielbasis en platte taille met een klassieke softtop dak met een opvallend “fin” design. De auto heeft krachtig gebogen oppervlakken en op de toekomst deinende lijnen zijn een weerspiegeling van zijn dynamische eigenschappen.

De nieuwe BMW 1 Serie M Coupé is een boeiende figuur met zijn atletische houding en M-specifieke interieur. De geoptimaliseerde spoorbreedte van de voor-en achteras, een expressieve voorbumper en krachtig wielkasten verlenen de BMW 1 Serie M Coupe zijn onmiskenbare karakter. De twee sets van verchroomde dubbele eindpijpen, gelegen aan de buitenste randen van de achterkant, maken het symmetrische beeld compleet.

Met de BMW ActiveE, een volledig elektrisch aangedreven BMW 1-serie Coupé, test BMW dagelijks gebruik van elektrische voertuigen. De inzichten afgeleid uit deze praktijktesten zal rechtstreeks in de serie ontwikkeling van de BMW i3 worden gebruikt. Deze elektrische auto biedt vier volwaardige zitplaatsen en bagageruimte van ca. 200 liter, achterwielaandrijving en een bereik van ongeveer 160 kilometer (100 mijl).

BMW Group Design heeft de begeerde design award al meerdere malen in het verleden gewonnen. Vorig jaar waren het de BMW 5 Serie Sedan, de MINI Countryman, de BMW S 1000 RR en de BMW Concept 6 ontwerpstudie die de prestigieuze prijs in de wacht sleepten. In 2008 ging de eer naar de BMW 3 Serie Cabrio, de BMW 1 Serie Coupé, de MINI Cooper S Clubman en vier BMW motorfietsen.

Bron: BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10215

2 17066

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter