BMW lanceert de nieuwe BMW i3 in Nederland aan de pers (video’s)

BMW lanceert de nieuwe BMW i3 in Nederland aan de pers (video’s)

1 2334

BMW introduceert de nieuwe, duurzame, elektrische en grotendeels van lichtgewicht carbon gemaakte BMW i3 in Amsterdam. BMW Group kiest voor de internationale presentatie van de duurzame BMW i3 voor Nederland vanwege de goede infrastructuur en de voortrekkersrol die Nederland  inneemt als het gaat om elektrische mobiliteit.

Nederland is een dichtbevolkt land met zo’n 7 miljoen mensen in een straal van 50 kilometer waarvan de meesten dagelijks met de auto op en neer naar hun werk gaan. Nederland heeft een goede infrastructuur zowel voor verkeer als voor laden. Nu al zijn er 4500 publieke laadpalen en dat aantal gaat in rap tempo omhoog.

P90136109

Het gegeven dat de auto hier gepresenteerd wordt is voor de internationale pers natuurlijk de reden om ook op ons stukje Nederland de eerste rijtests uit te voeren. En daar komen nu al een aantal leuke filmpjes van naar buiten. Wij geven hier vast een overzicht van de eerste testnotities van de autojournalisten die de kans kregen om met de BMW i3 te rijden.

De BMW i3 is het eerste volledig elektrisch model van het submerk BMW i, dat zich volledig richt op duurzame mobiliteit. De vierpersoons auto valt op door zijn unieke LifeDrive-constructie en door zijn design, met een sportief ogende ‘black belt’ over motorkap, dak en achterklep. De wielen staan dicht op de hoeken van de carrosserie, voor een stabiele en dynamische wegligging. Door het ontbreken van de B-stijlen – dankzij het gebruik van het stevige, lichtgewicht carbon- en de in tegengestelde richting openslaande voor- en achterportieren, is de instap zeer comfortabel. De nieuwe BMW i3 wordt leverbaar vanaf 35.500 euro.

Bronnen: BMW, Autoweek, Autovisie, Focus, Schlijper

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10232

1 7285

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter