Dag 3 van Dakar: MINI Top!

4 2242

Op deze derde dag van de monsterrally Dakar 2012 ging de rit door de eerste voorgebergtes van de Andes naar San Juan. De complete afstand die is afgelegd is 499 kilometer. De klassementsproef voor de auto’s was 208 kilometer lang.

Nani Roma heeft met de MINI ALL4 Racing zijn 15e etappe overwinning behaald in de Dakar. Dit is zijn 3e overwinning in de auto klasse. Zijn teamgenoot Holowczyc pakte de tweede plek vandaag. Hiermee kwam hij aan de leiding in het klassement. Weer een prachtig resultaat voor het MINI X-Raid Team.

Het gaat erop lijken dat deze Dakar een race wordt van zo constant mogelijk rijden en finishen. Een klein foutje kan je al op een grote achterstand zetten. Stéphane Peterhansel zat lekker in de race vandaag. Hij kwam bij waypoint 41 km en 163 km met de beste tijden. Maar in de laatste 50 kilometer kreeg zijn MINI twee keer een lekke band. Dit kostte hem de overwinning. Op het laatst had hij 6 minuten verloren ten opzichte van Nani Roma.

Maar vlak de Hummers nog niet uit. Er is nog een lange weg te gaan en Robby Gordon is zo gedreven als een pittbull. Met zijn 5e plek in de derde etappe staat hij nog steeds tweede in het klassement. En dan is er nog de Toyota Hilux van Giniel De Villiers. Die rijdt een zeer constante race.

De beste BMW X3 CC van Garafulic kwam binnen op de 17e plek. De Rus Mironenko reed zijn X3 binnen op de 28e plaats.