Meer informatie BMW M3 F80

Meer informatie BMW M3 F80

0 1558

Een paar weken geleden hebben we al een bericht geplaatst dat President of BMW North America, Mr. Ludwig Willisch, heeft bevestigd dat de nieuwe BMW M3 met een lijn zes-cilindermotor komt. Nu hebben we iets meer informatie.

De V6 heeft het veld dus moeten ruimen voor de traditionele lijn-6. Toch zijn er diverse prototype’s betrapt met duidelijk hoorbaar een V6 aan boord. Deze motor die de codenaam Apollo dragen zijn ook op testbanken getest. Maar blijkbaar kunnen ze de BMW ingenieurs toch niet bekoren. Een lijn zes-cilinder dus. De V8 S65 met 420 pk krijgt dus ook te maken met downsizen. Maar de zescilinder is niet afgeleid van de bestaande N55. Volgens bimmertoday.de gaat het om een compleet nieuw ontwikkelde 3,2 liter turbomotor. Deze is wel afgeleid van de V8 uit de huidige M3. Het vermogen van deze motor zou op 450 pk komen. Met het M Drivers Package wordt de topsnelheid verhoogt naar 280 km/h. Daar bovenop komt dan nog een BMW M Performance Package. Hiermee zou het vermogen naar 480 pk kunnen stijgen en ligt de topsnelheid rond de 300 km/h.

Nu gaan er ook nog verhalen rond dat de nieuwe BMW M3, die in 2014 verwacht wordt, elektrische stuurbekrachtiging zou krijgen. Omdat Porsche het ook gebruikt zou het voor de hand liggen dat BMW M het ook gaat ontwikkelen. Het zou gaan om dezelfde leverancier: ZF. Het voordeel van elektrische stuurbekrachtiging (EPS) is dat er geen vermogen van de motor wordt gevraagd om een hydraulische pomp aan te drijven. Daar komt bij dat bij rechtuitrijden, en dat gebeurt het meest, er eigenlijk helemaal geen stuurbekrachtiging nodig is. Elektrische stuurekrachtiging werkt alleen bij het sturen. Dat zorgt er dus ook voor dat het gebruik naar beneden kan, waardoor de auto weer een paar grammetjes CO2 minder uitstoot. En het karakter is eenvoudig per knopdruk (M-modus) te wijzigen. De kunst is om het bij een echte rijders uto als de BMW M3 niet te gevoelloos te laten aanvoelen. Daar zit dus de uitdaging voor de heren van BMW M GmbH.

Nog ruim een jaar wachten en we zullen het weten. Wat wel duidelijk is is dat de nieuwe BMW M3 niet zal teleurstellen op prestatiegebied.

Bronnen: bimmerpost.com en bimmertoday.de

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14388

2 10229

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter