MINI Nr.305 van Nani Roma wint etappe 8 van de Dakar 2012

MINI Nr.305 van Nani Roma wint etappe 8 van de Dakar 2012

1 1491

Na de rustdag is de Dakar 2012 Rally weer verder gegaan met de achtste etappe tussen Copiapo en Antofagasta. Een stoffige klassementsproef van 477 kilometer. De liaison telde 245 kilometer.

Om 10:37 plaatselijke tijd zijn de auto’s vandaag begonnen aan de 8e etappe. Na 17 kilometer heeft Nasser Al-Attiyah enkele minuten verspeeld toen hij een aantal keer moest stoppen om z’n reservewiel vast te zetten en problemen met de dynamo te verhelpen. Hierdoor kregen de MINI’s van Peterhansel en Holowczyc de kans aan hem voorbij te gaan. Zijn collega Robby Gordon was als eerste bij CP1.  Stéphane als tweede op 34″ en de Pool kwam als derde langs CP1.

Bij CP2 reed Gordon nog steeds voorop gevolgd op 45 seconden door Nani Roma met de MINI ALL4 Racing. Echter rond kwart over zeven hebben de MINI’s de leiding van Robby Gordon en zijn Hummer overgenomen. Nani Roma ging aan kop, met Stephane Peterhansel op 1.27′ en Krzysztof Holowczyc op 1.31′. Bij het zevende meetpunt pakte Nani Roma opnieuw de beste tijd. Ondertussen is Nassar All-Attiyah ontketend en weet hij elke keer zijn achterstand op de MINI’s iets te verkleinen.

Uitendelijk heeft Nani Roma de etappe van 477 kilometer nét iets sneller gereden dan Robby Gordon. Roma had met zijn MINI vijf (!) seconden minder lang nodig voor de etappe dan de Amerikaan met zijn Hummer. Stéphane Peterhansel kreeg 30 kilometer voor het eind van de finish nog even een lekke band. Hierdoor klom Robby Gordon naar de tweede plaats in het klassement op 7’36” van Peterhansel. De Pool Krzysztof Holowczyc pakte vandaag de 3e plaats en staat 3e algemeen met een achterstand op de Hummer van 12 seconden.

De Chileen Garfulic zette vandaag de BMW X3 CC op een goede 13e positie. Zijn collega uit Rusland Mironenko deed het met een 16e plek ook goed. In de top 10 staan nog steeds vier MINI’s. Een uitstekende prestatie. De BMW van Garafulic heeft nu positie 13 algemeen.

http://www.youtube.com/watch?v=UYlKL_zu82w

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14386

2 10227

1 COMMENTAAR

  1. Knap werk weer maar in hoeverre spreek je nog van een MINI Countryman vraag ik me wel eens af

Laat een reactie achter