MINI John Cooper Works Countryman tests

MINI John Cooper Works Countryman tests

0 1667

De Countryman is dan niet het meest sportieve model in de line-up van MINI, maar dat wil niet zeggen dat MINI geen sportief topmodel voor die auto wil. Dus komt er volgend jaar gewoon een John Cooper Works-versie van de Countryman.

MINI heeft foto’s vrijgegeven van de laatste tests met de Countryman John Cooper Works in Oostenrijk. Het merk geeft de definitieve specificaties vrij in de aanloop naar de Autosalon van Genève in maart 2012.

Maar volgens het Engelse Autocar krijgt de auto een vermogen tussen 210 en 220 pk. Daarmee zou de Countryman John Cooper Works de meest potente versie van MINI worden en de sprint naar 100 km/h in ongeveer zeven seconden kunnen afleggen.

De John Cooper Works-versie onderscheidt zich met meer dan alleen extra pk’s. Ten opzichte van de MINI Clubman Cooper S zou de JCW Countryman 10 mm worden verlaagd. Ook krijgt de sportuitvoering grotere remmen. Verder biedt de auto de traditionele JCW-aanpassingen, zoals andere bumpers, uitgeklopte wielkasten en een diffusor met twee geïntegreerde uitlaatpijpen.

De introductie op de Autosalon van Genève vindt in maart plaats. Rond de zomer van 2012 verwachten we de MINI Countryman John Cooper Works bij de dealers.

Bron: MINI en Autocar

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter