Minister Kamp bij lancering BMW i3

Minister Kamp bij lancering BMW i3

0 2203

Vandaag was Henk Kamp, minister van Economische Zaken, aanwezig bij de lancering van de BMW i3, de eerste elektrische auto van het Duitse merk. Op de foto’s is ook Harald Kruger, bestuurslid van BMW, te zien.

De BMW i3 is de eerste volledig elektrische auto van BMW en is een stadsauto met een reikwijdte van ongeveer 160 kilometer. BMW zal de komende vier weken 750 autojournalisten naar de hoofdstad laten komen om de nieuwe i3 te testen. Telkens komt een ploeg van vijftig journalisten, fotografen en cameramannen op Schiphol aan om de 25 beschikbare i3’s twee dagen aan de tand te voelen. BMW pakt groots uit: uitvalsbasis is het vijfsterren-Conservatoriumhotel.

bmw2

,,Hier gaat het om: hoe rijdt hij, hoe is hij ontworpen, hoe voldoet hij aan de beloftes?” zegt directeur Jan-Christiaan Koenders van BMW Nederland. ,,Dit is het eerste moment dat er uit eigen ervaring over kan worden geschreven.”

De pers kan straks zelf ritten maken, maar er is ook een mogelijkheid een route te volgen die vanuit Amsterdam langs onder meer Haarlem en Zandvoort voert. Daar kan het model worden getest op het circuitpark. Ongetwijfeld is daar binnenkort meer over te lezen en te zien op diverse media.

Amsterdam is volgens BMW ideaal om zo’n auto te testen. ,,De i3 is ontworpen voor automobilisten die vaste afstanden rijden, en lijkt bijna gemaakt te zijn voor gebruik in de Randstad. Bovendien loopt Nederland voorop op het gebied van duurzaam rijden, ook doordat de overheid uitstoot hier zo sterk en met succes belast. Ook is de infrastructuur voor elektrisch rijden, met 4500 oplaadpunten, buitengewoon goed.”

Dat de BMW Group het elektrische vlaggenschip in Amsterdam presenteert, ziet Koenders dan ook als erkenning. ,,Je zult straks in autobladen en tv-programma’s over de hele wereld de modernste BMW zien met Amsterdam als achtergrond.”

Bron: Metronieuws

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10218

1 7277

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter