Nieuwe BMW i3 met nieuw interieur en materialen

Nieuwe BMW i3 met nieuw interieur en materialen

0 2786

Een mix van leer, hout, wol en andere duurzame grondstoffen geeft vorm aan het interieur van de vernieuwde BMW i3 Concept. Het uitgebreide gebruik van natuurlijke vezels binnen de auto onderstrepen het premium gevoel van BMW i.

De eucalyptus hout dat wordt gebruikt voor de instrumenten zijn afkomstig uit duurzaam beheerde Europese bossen. Dit zorgt ervoor dat  snelle levering gewaarborgd kan blijven en houdt de focus op duurzaamheid door alle stadia van de productie. Het hout wordt behandeld met behulp van natuurlijke materialen, waardoor het een high-class afwerking en opvallende tint krijgt. Een natuurlijke looimiddel gemaakt van olijfbladeren wordt gebruikt voor het leer in het interieur. Dit extract van de bladeren van de olijfboom zorgt ervoor dat het leer een natuurlijke beschermingslaag tegen bleken en slijtage krijgt. Productie van het natuurlijk gelooid leer, die in de nieuwe kleur Cassia komt, richt zich op het maximaliseren van de duurzaamheid en het minimaliseren van de milieu-impact.

Het belangrijkste verschil die de bestuurder merkt tussen een elektrische auto en een conventionele verbrandingsmotor is het regelmatig opladen van de accu’s. Maar de meeste mensen zijn al gewend om hun mobiele telefaaon ook elke dag aan de lading te hebben. Dit is niets naders voor de BMW i3 die gewoon op elk stopcontact kan worden opgeladen. BMW heeft ook het laadstation laten zien die speciaal voor de BMW i3 is ontworpen. Voor klanten met een eigen garage of prive-parkeerplaats, biedt BMW i deze BMW i laadstations aan die niet alleen veiliger maar ook sneller en efficiënter opladen. Er komt een basisversie voor veilig en gemakkelijk opladen en een premium-versie voor nog sneller “slim” laden. Hierbij moet je denken aan automatisch laden waarbij rekening wordt gehouden met de agenda van de berijder.

Wat ons betreft liggen deze wijzigingen een stuk dichter bij het produktiemodel die we volgend jaar kunnen verwachten. Deze materialen passen echt in het i-project. Duurzaam en herbruikbaar.

Bron: BMW i

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10228

1 7279

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter