Officieel: MINI Roadster

Officieel: MINI Roadster

2 3459

Nog maar pas staat de nieuwe MINI Coupé in de showroom en nu al komt MINI met de open variant: de MINI Roadster. Het grote verschil met de MINI Cabrio betreft het aantal zitplaatsen. Waar de gewone cabrio een echte 2+2 zitter is, heeft de roadster maar twee zitplaatsen. Door de schuine voorruit zit je wat lager en verder naar achter en ervaar je een sportievere rijbeleving.

De MINI Roadster ziet er vooral heel goed uit! De sportief hoge taille lijn met een automatisch uitklapbare achterspoiler (v.a. 80 km/u) draagt bij aan de unieke uitstraling van dit model. Met de donkere koplamp units onderscheid het model zich van andere MINI’s. De achterlichten zijn wel rechtstreeks van de standaard MINI  overgenomen.

De MINI Roadster is leverbaar met de volgende motoren:

John Cooper Works (211 pk), Cooper S (184 pk), Cooper (122 pk) en Cooper SD (143 pk diesel).

De linnenkap is in verschillende contrastkleuren leverbaar en voorlopig alleen handmatig te bedienen.  De bagageruimte valt niet tegen en heeft een inhoud van 240 liter. De nieuwe Roadster staat vanaf februari 2012 bij de MINI dealer bij jou in de buurt. Reken op prijzen die boven de normale MINI Cabrio liggen.

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 COMMENTAAR

  1. Een roadster is zoals een z3 of z4: lange motorkap stoelen bij de achterwielen. Dit is een 2 zits cabrio.

Laat een reactie achter