Ook de nieuwe BMW X5 is betrapt

Ook de nieuwe BMW X5 is betrapt

0 1827

In 2013 zal er een nieuwe generatie BMW X5 komen. Na de eerste zeer succesvolle gegeneratie E53, kwam de populaire E70. Nu is het de beurt aan de F15 om deze succesreeks vol te houden.

De nieuwe generatie BMW X5 is gespot in München door vroom.be. Hij is echter nog zo goed gecamoufleerd dat we er nog niet veel over kunnen zeggen. We hebben al wel gehoord dat de lijnen van de X5 wat meer vloeiender zullen worden. De grille aan de voorzijde wordt een stuk groter en indrukwekkender. De koplampen zullen met LED techniek worden uitgerust. De achterlichten zullen een T vorm krijgen en minder in de hoeken van de carrosserie doorlopen.

Er gaan geruchten rond dat deze nieuwe X5 ook leverbaar gaat worden met de nieuwste ActiveHybrid technieken. Gecombineerd met een zuinige twee liter diesel viercilinder met 204 pk. Daarbij komt een 15 kW elektromotor die een extra 17 pk levert. Ook zou de nieuwe F15 een nieuw elektrisch systeem aan boord hebben. Een conventioneel 12 V systeem met de gebruikelijke AGM accu en een toegevoegd 220 V systeem dat gegenereert wordt door een generator en een lithium-ion accupakket dat in de kofferbodem verstopt wordt. En in plaats van een gewone dynamo zit er een compacte dynamo in de aluminium krukasbehuizing. De batterijen worden opgeladen door het Brake Energy Regeneration systeem.

We denken dat de introduktie van de nieuwe BMW X5 ergens midden 2013 zal plaatsvinden, waarna eind van dat jaar de afleveringen beginnen.

Bron en foto’s: vroom.be

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10222

2 8186

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter