Opnieuw spyshots van BMW F15 X5

Opnieuw spyshots van BMW F15 X5

1 1675

En weer heeft de nieuwe BMW X5 (F15) zich laten fotograferen. Bij deze foto’s is de Air Breather achter de voorwielen duidelijk te zien.

F15

De introductie van de nieuwe BMW X5 komt steeds dichterbij. Eind dit jaar moet hij al kant en klaar op op een autoshow staan. Vandaar dat BMW druk bezig is om de laaste puntjes op de i’s te zetten en veel met de auto onderweg is. da kans dat er foto’s van opduiken is dan natuurlijk ook een stuk groter (in dit geval van Palbay). Hier is hij dus weer: de nieuwe BMW X5. Groter, breder en sterker. Maar ook lichter en sneller.

Air

De nieuw vormgegeven nieren zijn duidelijk zichtbaar en bepalen voor een groot deel het aangezicht. De koplampen sluiten hier aan beide kanten op aan. Meest opvallend aan de nieuwe X5 zijn de Air Breathers achter de voorwielen. Deze waren ook te zien op de nieuwe BMW 4 Serie Concept en de betrapte BMW 3 Serie GT. Deze Air Breathers moeten ervoor zorgen dat de luchtweerstand met 20% verminderd wordt. Vooral bij hogere snelheden moet dit effect grotere voordelen opleveren.

Technisch wordt de derde generatie X5 vooral gebaseerd op de huidige BMW 5 Serie. Hij moet ook meer dan 100 kilogram lichter worden dan de E70. Hierdoor zijn er als basismotoren iets zwakkere versies mogelijk dan nu het geval is. En dat komt weer ten goede voor de CO uitstoot. Voor het eerst zullen er in een BMW X5 viercilinder motoren komen. Zowel benzine als diesel. Uiteraard komen er ook de zes- en achtcilinders die we gewend zijn in dit segment. Ook gaan er geruchten over een viercilinder diesel hybride uitvoering.

X5

Op dit moment staat begin productie gepland voor augustus 2013 in het Amerikaanse Spartanburg. Als eerste wordt de nieuwe X5 leverbaar in de Verenigde Staten, Europa volgt niet snel daarna.

Bron: BMWblog.com

Foto’s: Palbay

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10219

2 8185

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter