Peterhansel pakt overwinning in 4e etappe van Dakar

Peterhansel pakt overwinning in 4e etappe van Dakar

2 1298

De 4e etappe van “le Dakar” vandaag ging van San Juan naar Chilecito. In de provincie Rioja konden de meest ervaren rijders genieten van de vele opgedroogde rivieren en de spectaculaire canyons die zij moesten doorkruisen.

Met een special van 326 kilometer en een liaison van 424 kilometer hebben de coureurs vandaag totaal 750 kilometer onder de wielen door zien gaan. Maar het was in hun eigenbelang om extreem waakzaam te blijven. Het was een lastige etappe waarin de deelnemers continu op hun hoede moesten zijn.

Stéphane Peterhansel heeft met zijn groene Monster Energy MINI ALL4 Racing dankzij een overwinning de leiding in het klassement bij de auto’s weer gepakt. Giniel de Villiers is tweede op 5.41′. Joan ‘Nani’ Roma bezet,  door vandaag vierde te worden,  de derde plek algemeen met zijn X-Raid MINI op 6.44′. Al Attiyah heeft na 228 kilometer een kwartier stilgestaan in de modder met de Hummer. Hierdoor kreeg Peterhansel de kans om de leiding over te nemen. De Hummer rijder verloor aan het eind van de dag bijna 27 minuten.

Holowczyc eindigde vandaag op de vijfde positie op 4 minuten van de leider. De Chileen Garafulic pakte vandaag de 17e plek. En de Rus Mironenko de 26e. Beide BMW X3 CC rijders staan nu respectievelijk 15e en 34e in de algemene ranglijst.

De nieuwste foto’s:

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14384

2 10222

2 COMMENTAAR

Laat een reactie achter