Range Rover Evoque met BMW diesel

Range Rover Evoque met BMW diesel

4 1655
Het Excite Rally Raid Team gaat in de Dakar 2012 een Range Rover Evoque inzetten met BMW diesel techniek. Het Britse rallyteam gaat namelijk een BMW-diesel voor hun Evoque rallymonster gebruiken.

De rallyauto wordt geprepareerd door RaBe Race Cars. Een stalen, buisvormig chassis vormt de basis, dat wordt bekleed met een Range Rover Evoque buitenkant. Voor de aandrijving zorgt een BMW 3,0-liter N57 diesel met 275 pk en 650 Nm aan koppel. Deze motoren zijn natuurlijk ideaal omdat ze al gebruikt worden door het XRaid team van Sven Quandt in de BMW X3’s en de MINI Countryman. Excite Rally Raid Team:,, In our view, the BMW diesel is the best diesel engine available: it is all alloy and weighs an amazing 135kg. That’s really why this engine was chosen”.
De transmissie komt van ZF, vering en demping van Reiger en de 16-inch wielen van BF Goodrich. Met een tankinhoud van 260 liter moet de auto zo’n 1200 kilometer kunnen rijden.
Het Excite Rally Raid Team verschijnt met drie Evoques aan de start van Dakar 2012 met achter het stuur Martin Rowe, Adrew Coley en John Hardy.
De uitputtingsslag begint begin januari in Zuid Amerika.

 

Bron: Excite Rallye Raid Team

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14385

2 10227

4 COMMENTAAR

  1. Wat ik niet snap is dat ze geen Audi tdi hebben gekozen vanwege de enorme betrouwbaarheid van deze blokken. Wat ik ook niet begrijp is dat ze hier een 3 liter 6 cilinder gebruiken terwijl in de normale Evoques alleen maar 4 cilinders geleverd worden. Neem dan de 4 cilinder diesel van BMW.

Laat een reactie achter