Rolls-Royce motor heeft zware test doorstaan

Rolls-Royce motor heeft zware test doorstaan

1 1402

De Rolls-Royce Trent WXB motor heeft een belangrijke mijlpaal bereikt op weg naar de eerste vlucht met de Airbus A350 XWB.

De motor heeft een duurtest van 150 uur doorstaan. Dit gebeurde bij INTA (Instituto Nacional de Tecnica Aeroespacial) in Madrid, Spanje. Gebaseerd op de interne conditie van de motor werden de temperaturen en snelheden tijdens de test hoger gezet dan de originele maatstaven.

De motor wordt nu teruggestuurd naar Rolls-Royce in Derby om compleet gestript te worden. Daarna worden alle gegevens en onderdelen geanalyseerd om de betrouwbaarheid en specificatie’s te controleren. De motor komt ook ter beschikking van potentiële airline-klanten.

Chris Young, Rolls-Royce Chief Engineer Trent XWB:,, Dit was een belangrijke en uitdagende test. De ingangs temperaturen van de turbine die we tijdens het testen konden laten zien geven meer dan voldoende marge op de A350-900. Dit geeft meer vertrouwen in de duurzaamheid van de motor  aan de vleugel. Dit is een geweldig resultaat.”

In Derby heeft een andere motor met succes een vogel-inslag test doorstaan. De “vlucht” kon zonder problemen worden voortgezet nadat er vier vogels verslonden werden bij maxiamale take-off power.

De Trent XWB motor is speciaal ontworpen voor de A350 XWB en is de snelst verkopende motor ooit. Er zijn er al 1.100 van verkocht. Ook wordt deze motor exclusief geleverd op de langere Airbus A350-1000.

Op dit moment heeft Rolls-Royce acht Trent XWB motoren in het testprogramma. Hiervan is er recentelijk één geleverd aan Airbus in Toulouse voor testvluchten later dit jaar.

Bron: Rolls-Royce civil aerospace

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10220

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter