Techniek achter de BMW adaptieve LED-koplampen

Techniek achter de BMW adaptieve LED-koplampen

1 12348

De adaptieve LED-koplampen zijn in hoge mate bepalend voor de onmiskenbare verschijning van een BMW. De markante vorm van de nieuwe dubbele BMW koplampen is ook functioneel: zowel dagrij-, dim- als grootlicht is geïntegreerd in de driedimensionale lichtringen.

LED-verlichting toont de rijbaan in een contrastrijk en helderwit schijnsel, de bundels van de adaptieve bochtverlichting volgen het verloop van de rijbaan. In langzame bochten verlicht de geïntegreerde, in een subtiele chromen omlijsting gevatte hoekverlichting automatisch het gebied naast de BMW. De antiverblindings-grootlichtassistent biedt de bestuurder het best mogelijke zicht zonder anderen te hinderen. Een mechanisme binnenin de koplamp schermt op intelligente wijze de delen van de lamp af die voor andere verkeersdeelnemers verblindend kunnen zijn. Zo zijn nachtelijke ritten minder vermoeiend en aanzienlijk veiliger.

adaptive-led-highlights.1

Het principe achter maximaal zicht in het donker: de camerasensor in de binnenspiegel van de BMW registreert de positie van andere verkeersdeelnemers en stuurt een mechaniek aan de binnenzijde van de koplamp aan, waardoor gericht blinde vlekken worden gecreëerd in de lichtbundel. De bestuurder profiteert van een sterker en verder vooruit verlichte rijbaan en andere bestuurders worden niet verblind. Gevaren worden zo sneller opgemerkt zonder anderen in gevaar te brengen.

Het significant betere zicht en het niet meer met de hand hoeven in- en uitschakelen van het grootlicht ontlasten de bestuurder. Zo biedt BMW ConnectedDrive in de BMW de meest comfortabele manier om veilig in het donker te rijden.

Bron: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10230

1 COMMENTAAR

  1. T’was onverstelbaar als je dit 10 jaar geleden zou uitleggen. Nu afwachten tot het in een 3 Serie leverbaar is. Bravo BMW!!!

Laat een reactie achter