Uitbreiding VS fabriek in Spartanburg?

Uitbreiding VS fabriek in Spartanburg?

0 1607

Grote zorgen bij BMW over de produktie in de Verenigde Staten. Wel een luxe probleem. De vraag naar de X3 (F25) is zo groot dat de levertijden te lang worden doordat de produktiecapaciteit te klein is. Er zijn al veel potentiële BMW rijders overgestapt omdat ze te lang op de nieuwe BMW moesten wachten. Dat moet natuurlijk anders.

 

Naast de X3 wordt in Spartanburg (South Carolina) ook de X5 en X6 gebouwd. Ook al zulke succesnummers. Er worden al sinds 1994 BMW’s in Spartanburg gebouwd. Er moet dus een oplossing komen.

Volgens Dr. Reithofer wordt er ernstig over nagedacht om de fabriek in Spartanburg opnieuw flink uit te breiden. Op dit moment worden daar jaarlijks 270.000 voertuigen geproduceerd en volgend jaar worden 300.000 eenheden verwacht. Ook denkt BMW erover na om sedans van de 3 Serie en 5 Serie in de U.S.A. te gaan maken om wisselkoersverschillen te verkleinen. Er is op dit moment nog geen beslissing genomen, maar het lijkt een logische stap voor BMW om dit project aan te pakken.

Ook zijn er plannen om een assemblagefabriek in Brazilië te openen. Brazilië is op dit moment één van de sterkst groeiende markten en volgens berichten wordt hierover in de herfst een beslissing genomen.

 

Bron: produktion.de. Foto’s: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter