Vertraging onderdelenlevering bij BMW

Vertraging onderdelenlevering bij BMW

0 1840

De levering van originele BMW-onderdelen loopt momenteel een vertraging op van soms enkele weken. Dit komt door het wereldwijd omschakelen naar nieuwe software in het centrale logistieke systeem ATLAS (Advanced Parts Logistics in After Sales) bij BMW. 

Naast de ict, zou ook de overstroming in Duitsland ervoor zorgen dat vrachtwagens niet uit kunnen rijden. De duur van de vertraging varieert per regio en onderdeel, maar heeft een wereldwijd effect.

parts_intro

200.000 delen

Door de grootste softwareoperatie in twintig jaar bij BMW is een leveringsachterstand van zo’n 200.000 onderdelen opgebouwd. In ons land zijn gevallen bekend waarbij auto’s al weken bij de dealer staan te wachten op reparatie vanwege niet geleverde onderdelen. Eigenaren worden per brief op de hoogte gesteld. Volgens BMW-Nederland is de vertraging twee weken geleden ontstaan en zal deze naar verwachting begin juli zijn ingehaald. In het centrale magazijn van BMW in het Duitse Dingolfing wordt met extra ploegendiensten gewerkt, ook ’s avond en ’s nachts.

Bron: Automobielmanagment

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter