Virtuele reality bril voor BMW monteurs

Virtuele reality bril voor BMW monteurs

1 3748

Om de tegenwoordig steeds ingewikkeldere montage- en reparatieprocedures eenvoudiger te maken voor de BMW monteurs hebben de ingenieurs van BMW een virtuele reality bril ontworpen. Deze laat de BMW servicemedewerkers stap voor stap zien hoe een bepaalde reparatie uitgevoerd dient te worden om fouten te voorkomen. 

Met behulp van virtual reality, laat de bril de reparatiehandleiding en instructies aan de gebruiker zien door middel van een 3D-kleurendisplay dat over de echte componenten wordt gelegd. Animaties leggen precies uit hoe de onderdelen moeten worden gedemonteerd en helpen om problemen te diagnosticeren. Het desbetreffende onderdeel wordt gemarkeerd en een schriftelijke instructie wordt weergegeven in de linker bovenhoek van het scherm. De brillen worden geleverd met een koptelefoon die de instructies ook duidelijk weergeeft.

bmw-augmented-reality-glasses

In de linker bovenhoek, zal de bril een beeld van het gereedschap dat nodig is voor het uitvoeren van de taak te laten zien. De lijst van instructies kunnen worden opgeroepen door op de knop gegevens. BMW legt uit: “Met behulp van virtual reality, krijgt de monteur extra drie-dimensionale informatie over de motor die hij moet repareren om hem te helpen bij het diagnosticeren en oplossen van de storing. Naast de echte omgeving, ziet hij geanimeerde onderdelen, het gereedschap dat moet worden gebruikt en hoort hij instructies bij elke stap van de werkzaamheden via een koptelefoon die geïntegreerd is in de bril.”

Deze toepassing heeft BMW al weer een tijdje geleden ontwikkeld maar met de komst van de Google Glass weer helemaal actueel. Wanneer we dit in de BMW werkplaats terug gaan zien is nog niet duidelijk. Wel vragen wij ons af of het goed is om het denkwerk van de monteurs weg te halen. Maar als hulpmiddel is het zeker een interessante ontwikkeling.

Bron: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10227

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter