Weer te vroeg: de nieuwe BMW M3 en BMW M4 Coupé

Weer te vroeg: de nieuwe BMW M3 en BMW M4 Coupé

2 2439

En opnieuw staat twee dagen voor de onthulling een nieuwe BMW al op internet.  De nieuwe BMW  M3 en de BMW M4 Coupé zijn gelekt.

De nieuwe BMW M3 en BMW M4 Coupé krijgen een 3.0 liter zes-in-lijn met dubbele turbo onder de motorkap. Het vermogen is ongeveer 430 pk tussen de 5000 en 7300 tpm en 500 Nm aan koppel tussen de 2000 en 5000 tpm. Schakelen gaat met een handgeschakelde zesbak of optioneel met een 7-traps M DCT. Deze automatisch schakelende handbak met dubbele koppeling voorziet BMW standaard van launch control. Ook is er het actieve M-differentieel aanwezig met een variabele sper van 0 tot 100 %.

bmw-m4-f82-gelekt-007

BMW heeft in de nieuwe M3 en de M4 meer gebruik gemaakt van koolstofvezel. Het gewicht ten opzichte van zijn voorganger zou daarom ongeveer 80 kg lager zijn uitgevallen. Optioneel wordt hij ook met keramische remschijven geleverd.

Het uiterlijk is eigenlijk niet echt verrassend te noemen. BMW zet twee zeer sportief getinte auto’s neer. Aan de voorkant zien we een diepe voorbumper met grote luchtinlaten voor de benodigde koeling van de techniek. Aan de zijkant zitten nu Air Curtains. Achteraan zien we dat de vier uitlaatuiteinden zijn gebleven, met onderin de bumper een diffuser in de carrosseriekleur. Op de motorkap zit een flinke powerdome. Bij de BMW M 3 (F80) zit op de kofferklep een klein spoilertje en uit de foto’s valt op te maken dat ook van de Sedan het dak van koolstofvezel is gemaakt.

bmw-m3-f80-gelekt-001

En dan de BMW M4 Coupé. Die is grotendeels gelijk gebleven aan de concept. Het spoilerwerk komt grotendeels overeen met de BMW M3 Sedan. Behalve het spoilertje op de kofferdeksel. Bij de Coupé lijkt het wel of ze de achterklep van de legendarische BMW M3 CSL hebben gebruikt.

Op de Autoshow van Detroit in januari wordt hij voor het eerst onthuld aan pers en publiek, waarna hij in het voorjaar geïntroduceerd zal worden. De officiële onthulling volgt waarschijnlijk donderdag.

Bronnen: Club Lexus en BMWblog.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14387

2 10228

2 COMMENTAAR

  1. Heel goed gelukt, wel niet meer het wolf in schaapskleren. Eerder in een batman pak. Denk dat BMW deze express eerder laat lekken.

Laat een reactie achter