Buurman komend seizoen fabriekscoureur van BMW

Buurman komend seizoen fabriekscoureur van BMW

0 1163

Yelmer Buurman mag zich vanaf dit jaar fabriekscoureur van BMW noemen. De Nederlander werd vorig jaar nog vice-kampioen in het FIA GT1-kampioenschap en werd mede dankzij de prestaties in die raceklasse opgenomen in het programma van BMW.

Hij zal komend seizoen in ieder geval de races in de Blancpain Endurance Series rijden. Buurman zal samen met Maxime Martin en Bas Leinders een van de auto’s van Marc VDS Racing Team besturen. Daarmee bevindt hij zich in goed gezelschap: het duo won vorig jaar nog twee races. “Voor mij is dit een uitgelezen kans om een mooi vervolg te geven aan het afgelopen seizoen. Het Marc VDS-team is een heel goed en professioneel team”, zei Buurman, die in het verleden nog voor Force India in de Formule 1 testte. “Ik heb twee erkend snelle teamgenoten, wat voor mij een mooie uitdaging is. Het zal zeker een heel interessant seizoen worden.”

image

De laatste tijd gingen er geruchten rond dat Yelmer het BMW DTM team zou komen versterken. Dit ging helaas niet door, dus dit is een prachtig alternatief. Buurman zal naar alle waarschijnlijk ook nog deelnemen aan enkele andere races in raceklassen waarin BMW actief is.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14382

2 10219

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter