BMW Car-to-X Communication

BMW Car-to-X Communication

1 3200

In het kader van de BMW ConnectedDrive zijn er weer een aantal mogelijkheden die BMW op dit moment aan het testen is. Het BMW Car-to-X Communication. Wij hebben een aantal voorbeelden hiervan op video gevonden en deze willen wij graag laten zien.

Wanneer deze functies in de dagelijkse praktijk komen weten we nog niet, maar het laat wel zien hoever BMW met dit soort technologieën is. De essentie is het onderling waarschuwen van voertuigen op (mogelijk) gevaarlijke situaties. Dit kan allemaal via het mobiele telefoonverkeer of W-Lan verbinding. Hiermee kunnen gegevens tussen andere voertuigen heen en weer worden verzonden. Maar ook met verkeershulpsystemen. Hiermee kunnen gevaarlijke situaties vooraf worden voorkomen.

Wat dacht je van het Traffic Light Assistant? Dit systeem helpt je te anticiperen op de verkeerslichten en daarop je snelheid vast aan te passen.

Maar ook de functie Linksafslaan-Assistent. Dit systeem waarschuwt alvast het andere verkeer dat jij links af wilt slaan. Maar waarschuwt jou ook tijdig op ander verkeer.

Ook hulpvoertuig waarschuwing. Let op: Hulpdiensten op jouw route.

Kruipunt assistent. Hulp bij het naderen en oversteken van kruispunten.

De plaatselijke gevaren waarschuwing.

Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van wat BMW nog voor ons in petto heeft. Uiteraard werkt dit alleen goed als alle voertuigen ermee zijn uitgerust. Maar de techniek is in huis, dus het komt eraan.

 

 

 

 

 

 

 

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10210

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter