BMW i3 groener dan we tot nu toe dachten

BMW i3 groener dan we tot nu toe dachten

0 1976

De BMW i3 heeft een ISO-certificaat voor zijn ecologische voetafdruk ontvangen. Dat betekent dat de BMW i3 één van de milieuvriendelijkste auto’s ter wereld is.

Dit certificeert dat de BMW i3 voldoet aan de veeleisende duurzame doelstellingen op het gebied van ecologische impact qua inkoop, productie, gebruik en de uiteindelijke recycling. De door het technisch inspectiebureau TÜV SÜD uitgegeven geldigheidsverklaring – ISO-certificaat 14040/14044 – voor de productgerelateerde ecologische voetafdruk van de BMW i3 bevestigt de methodes en resultaten van de relevante analyses.

i-series-ISO

Volgens BMW en ISO (International Organization for Standardization) stoot de i3 in zijn totale leven 30 tot 50 procent minder CO2 uit dan vergelijkbare, ‘conventionele’ voertuigen. De 30 procent geldt wanneer gebruik wordt gemaakt van bestaande energiebronnen in Europa, terwijl de 50 procent geldt wanneer de BMW i3 uitsluitend wordt opgeladen met behulp van ‘vernieuwbare’ energie, zoals wind- en zonenergie.

BMW laat weten dat de ISO certificatie bevestigt dat de strenge doelen die zijn gezet voor de productie van de BMW i3 zijn gehaald. Aandacht voor het milieu is alom aanwezig in de BMW i3, van hergebruikt met koolstofvezel versterkt kunststof en geverfd leer met extract van olijfbladeren, van hout gehaald uit duurzame, geplante bossen. Ook zijn voor het eerst windturbines gebruikt bij de fabriek van BMW waar de i3 wordt gebouwd om productieprocessen van energie te voorzien.

De BMW i3 maakt zijn officiële debuut 16 november.

Bron: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter