1916-2016: de BMW Vision Next 100 Concept

1916-2016: de BMW Vision Next 100 Concept

1 7225

Vandaag is BMW begonnen met het vieren van het 100 jarig bestaan van de onderneming. 7 maart 1916 wordt aangehouden als de officiële oprichtingsdatum van BMW. Deze bijzondere gebeurtenis wordt gevierd met het onthullen van een bijzondere Concept. De BMW Vision Next 100 Concept.

100 jaar in de toekomst

Voorspellingen doen over het autorijden van de toekomst is en blijft een moeilijk iets. Niemand weet welke technologieën effectief zullen doorbreken bij het grote publiek en welke andere zaken enkel in films zullen te zien zijn. BMW waagt ter ere van hun honderdjarig bestaan een poging met de Vision Next 100.

03

De Vision Next 100 combineert volgens BMW de sportiviteit van een coupé met de dynamische elegantie van een sedan. We zouden nog wel wat kunnen uitweiden over het ontwerp, maar veel belangrijker zijn natuurlijk de technologieën waarvan de wagen gebruikmaakt en waar we misschien in de toekomst mee te maken krijgen.

De slogan van BMW luidt nog steeds “Freude am Fahren”, iets waar het merk duidelijk ook in de toekomst op wil inzetten. Zo spreekt het merk over de “Alive Geometry”, een geheel nieuwe technologie die de automobilist laat kiezen om zelf te sturen (Boost) of autonoom (Ease) te rijden. Bij de Ease-modus vertrouw je volledig op de aanwezige technologie zodat je je zelf op andere dingen kan toeleggen. Hierbij worden het stuur en de middenconsole weggewerkt in het interieur terwijl de hoofdsteunen van de twee zetels vooraan wat naar elkaar worden toegedraaid. In Boost-modus is het de bestuurder zelf die het stuur in handen neemt. Hij of zij kan daarbij wel rekenen op de maximale ondersteuning door de wagen, bijvoorbeeld door de ideale rijlijn en snelheid aan te geven en de juiste stuuruitslag te laten zien.

Bron: BMW Press

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 13615

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter