BMW i3 productie moet opgeschroefd worden

BMW i3 productie moet opgeschroefd worden

0 1557

De productie van de BMW i3 zal waarschijnlijk verhoogd worden wegens enorm succes. Hoewel de BMW i3, die momenteel in Amsterdam bij de internationale pers wordt geïntroduceerd, pas volgende maand te koop zal zijn, hebben al meer dan 8.000 klanten een exemplaar gereserveerd.

Afgelopen week zei BMW’s hoogste financiële directeur, Friedrich Eichiner, op een persconferentie te Amsterdam te verwachten nog dit jaar meer dat 10.000 i3’s te verkopen, hetgeen een bijstelling van de productie wenselijk maakt. “Als de vraag aanhoudt, waar het nu op lijkt, moeten we binnenkort meer investeren”. Hij zei ook dat de ontwikkelingskosten van de nieuwe elektrische autotak van BMW, onder de merknaam i, reeds verdisconteerd zijn en dat er van meet af aan op iedere verkochte i3 winst wordt gemaakt.

P90136114

Geen problemen

Eichiner ontkende eerdere berichten in de Duitse pers, als zou de productie van de i3 voor tien dagen zijn stilgelegd in verband met lijmproblemen van koolvezeldelen, zo meldt Automotive News Europe.

De nieuwe BMW verschijnt in Europa op 16 november bij de dealer. Amerika, China en Japan volgen in de eerste helft van volgend jaar.

Bron: Autovisie.nl

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10212

1 7273

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter